Hoofdgerecht

Wildzwijnsukade met paddenstoelen en serranoham

menu: december 2012

14 personen

hoofdingrediënten

1500
g
wildzwijnsukade
1
el
wildkruiden
80
g
boter
2
dl
port
2
dl
rode wijn
2
st
ui
8
dl
wildfond
2
el
dijonmosterd
500
g
bospaddenstoelen (mix)
400
g
zilveruitjes (verse)
500
g
kleine spruitjes
14
pl
serranoham
1
kg
puree aardappels
allesbinder

bereiding

  1. Zwijnssukade: Bestrooi de zwijnssukade met peper, zout en de wildkruiden. Braad het vlees rondom aan in de koekenpan. Doe het vlees in de grote stoofpan en blus de braadresten in de koekenpan met port en wijn. Voeg dit bij het vlees in de stoofpan en voeg de gesnipperde ui en de verwarmde wildfond toe. Breng aan de kook en zet de pan dan op de doorkooktafel en laat het geheel 1,5 ? 2 uur zachtjes stoven.
  2. Wanneer de zwijnssukade gaar is, het vlees warm houden en het vocht uit de pan gieten, zeven en flink laten inkoken in een sauspan, wanneer het vocht genoeg ingekookt is de mosterd toevoegen, eventueel binden met allesbinder.
  3. Paddenstoelen: Bak de paddenstoelen en breng op smaak. Voeg bij de saus.
  4. Uitjes: maak de uitjes schoon en blancheer ze enkele minuten in gezouten water. Voeg bij de saus.
  5. Spruitjes: Blancheer de spruitjes en roerbak ze daarna in wat boter.
  6. Puree: maak puree van de aardappels.
  7. Serranoham: Droog de serranoham tussen 2 bakmatjes in een oven van 150 graden. ongeveer 10 minuten.
  8. Snijd de wildzwijnsukade in 14 plakken. Gebruik de uiteinden niet.

presentatie

  1. Leg in ieder verwarmd bord een schepje puree.
  2. Leg daar een plak wildzwijnsukade op.
  3. Schep de spruitjes op het vlees.
  4. Schep de saus met de paddenstoelen en de uitjes over het vlees met de spruitjes.
  5. Zet de gedroogde plak serranoham er tegenaan.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten