Hoofdgerecht

Wildstoofpot met spruitentaartje en cranberrysalade

menu: december 2008

14 personen

hoofdingrediënten

2
kg
wildstoofvlees
boter
1
l
rode wijn
1,5
l
wildbouillon
2
tn
knoflook
3
bl
laurier
500
g
champignons
50
g
appelstroop
2
el
bessengelei
300
g
zilveruitjes
200
g
blokjes mager gerookt spek
5
pl
ontbijtkoek
peper en zout

cranberry salade/compote

500
g
verse cranberry’s
2
st
elstar appels
2
st
bolletjes stemgember
2
el
gembersiroop
geraspte schil van een sinaasappel
150
g
witte basterdsuiker
snufje gemalen kruidnagel
3
el
rode port

spruitentaartje

14
st
groene koolbladen
1
kg
kastanjes
1
kg
spruitjes
klontje boter
2
dl
melk
3
dl
room
zout en peper
nootmuskaat

bereiding

  1. Wildstoofpot. Gebruik de stoofpan met glazen deksel. Bestrooi het vlees met peper geen zout, verhit de boter en laat het vlees bruin kleuren.
  2. Haal het vlees uit de pan en fruit hierin de knoflook, zilveruitjes, champignons en de spekjes.
  3. Blus af met de rode wijn en wildbouillon en laat iets inkoken.
  4. Voeg dan de appelstroop ontbijtkoek en laurier toe.
  5. Voeg het vlees toe en laat ongeveer 90 minuten gaar sudderen.
  6. Voeg als laatste de bessengelei toe.
  7. Cranberrysalade. Was de cranberry’s en schil de appels verdeel in twee porties.
  8. laat de helft van de bessen in wat water met suiker open springen. Maak hiervan met de helft van de appels een compote. De andere helft wordt ongekookt verwerkt
  9. Snijd de overige appels in grove stukken en doe ze samen met de overige cranberry’s in de foodprocessor en maal ze grof.( met de puls knop)
  10. Maak de gemberbolletjes ragfijn.
  11. Meng alle ingrediënten en breng de salade op smaak en zet hem in de koelkast tot het moment van serveren.
  12. Spruitentaartje. Snijd de kastanjes kruislings in met een klein mesje.
  13. Kook ze ongeveer 5 minuten.
  14. Pel de kastanjes en verwijder zorgvuldig de bruine velletjes. Breek ze in stukjes
  15. Blancheer de spruitjes 2 minuten en snijd ze doormidden.
  16. Smelt een klontje boter in de pan en smoor hierin de spruitjes en de kastanjes.
  17. Blus af met melk en room en laat 15 tot 20 minuten stoven op laag vuur tot het vocht opgenomen is. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  18. Blancheer de koolbladeren 5 minuten en bekleed hiermee de ramequins en vul ze met het groentemengsel. Vouw de koolbladen dicht, dek de vormpjes af en laat ze voor uitserveren een kwartier opwarmen in de oven tot ze goed warm zijn.

presentatie

  1. Leg op ieder bord een taartje met twee bolletjes (ijslepel) rauwe salade en een bolletje compote voeg de wildstoofschotel met wat jus toe.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten