Hoofdgerecht

Wildspiesjes met bosvruchtensaus

menu: december 2009

14 personen

hoofdingrediënten

300
g
hertenbiefstuk
300
g
wildzwijnbiefstuk
2
st
hazenrugfilets
decoratieve satéprikkers
4
st
stoneleeks
4
el
bosvruchtenjam
2
st
sjalotten, fijn gesnipperd
1
tn
knoflook
4
dl
wildfond
1
tl
sambal
allesbinder (eventueel)
14
st
prikkers

bereiding

  1. Bereiding:
  2. Het vlees in blokjes snijden en op een satéprikker 3 verschillende soorten steken.
  3. De stoneleeks in schuine ringen snijden voor de garnering.
  4. SAUS: Sjalotjes fruiten in wat boter met de geperste knoflook.
  5. De jam toevoegen en even bakken tot het bij begint te karameliseren.
  6. Dan de wildfond en sambal erbij doen en inkoken tot de saus mooi op smaak is.
  7. De saus op het laatste moment eventueel binden.
  8. De prikkers in een licht ingevette antiaanbakpan aan beide zijde bruinen daarna bestrooien met peper en zout.
  9. De satéprikkers in een oven op 55 graden laten nagaren en zorg dat het vlees van binnen rosé blijft.

presentatie

  1. Leg op een bordje een spies van wild.
  2. De saus erbij schenken en garneren met de stoneleeksringen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten