
hoofdingrediënten
300
g
hertenbiefstuk
300
g
wildzwijnbiefstuk
2
st
hazenrugfilets
decoratieve satéprikkers
4
st
stoneleeks
4
el
bosvruchtenjam
2
st
sjalotten, fijn gesnipperd
1
tn
knoflook
4
dl
wildfond
1
tl
sambal
allesbinder (eventueel)
14
st
prikkers
bereiding
- Bereiding:
- Het vlees in blokjes snijden en op een satéprikker 3 verschillende soorten steken.
- De stoneleeks in schuine ringen snijden voor de garnering.
- SAUS: Sjalotjes fruiten in wat boter met de geperste knoflook.
- De jam toevoegen en even bakken tot het bij begint te karameliseren.
- Dan de wildfond en sambal erbij doen en inkoken tot de saus mooi op smaak is.
- De saus op het laatste moment eventueel binden.
- De prikkers in een licht ingevette antiaanbakpan aan beide zijde bruinen daarna bestrooien met peper en zout.
- De satéprikkers in een oven op 55 graden laten nagaren en zorg dat het vlees van binnen rosé blijft.
presentatie
- Leg op een bordje een spies van wild.
- De saus erbij schenken en garneren met de stoneleeksringen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


