hoofdingrediënten
3
l
kippenbouillon
groenten voor in de bouillon
2
bs
waterkers
roux
100
g
sjalotten (fijn gesneden)
50
g
ontbijtspek (reepjes)
90
g
bloem
75
g
boter
2
dl
witte wijn
1
el
mosterd
3
dl
room
3
st
eidooiers
garnituur
300
g
kalfszwezerik
1
bs
waterkers (stelen in de soep)
bereiding
- Zwezerik gaar maken gedurende ongeveer 30 min, in een bouillon verrijkt met wat groenten.
- De gare zwezerik vervolgens koud spoelen en schoon pellen. Daarna in kleine reepjes snijden.
- Boter laten smelten en daarin de sjalotten en het spek aanzetten.
- Bloem toevoegen en de roux goed gaar laten worden.
- Afblussen met de witte wijn en verder opvullen met de kippenbouillon. Mosterd toevoegen.
- Het geheel al roerende aan de kook brengen en daarna de bos gewassen waterkers toevoegen.(plus stelen van de andere bos).
- Deze gaar laten worden en het totaal in de food processor pureren.
- Door een bolzeef het geheel zeven.
- Met behulp van een plasticzak de reepjes zwezerik door de bloem halen, dan schudden en in warme boter krokant bakken.
- Blaadjes waterkers plukken en deze in grove reepjes snijden.
- De room met de eidooiers vermengen (liaison).
- Voor het doorgeven de soep aan de kook brengen, van het vuur halen en dan pas de liaison toevoegen.
presentatie
- Soep in de borden doen en daarin het garnituur van zwezerik en reepjes waterkers verdelen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


