Salade

Waterkerssalade met aspergetempura

menu: mei 2016

14 personen

hoofdingrediënten

groene asperges

waterkerssalade

6
st
eieren
3
el
melk
2
el
rode wijnazijn
2
tl
mosterd
6
el
olijfolie
st
komkommer
2
bs
waterkers
42
st
gemengde cherry tomaatjes
2
tk
tijm
zeezout
honing

aspergetempura

14
st
groene asperges
400
g
tempurameel
4
dl
ijskoud koolzuurhoudend water
75
g
eiwit, gepasteuriseerd
peper en zout

bereiding

  1. Waterkerssalade. Klop de eieren los met de melk en voeg zout en peper toe.
  2. Bak er op laag vuur 3 dunne omeletjes van, rol ze meteen op en leg ze apart.
  3. Verwarm de oven voor op 100°C. Leg de tomaatjes op een bakmatje op de bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, bestrooi ze met wat tijm en rooster ze ongeveer 25 minuten in de oven. 
  4. Schaaf dunne linten van de komkommer, gebruik hiervoor de spirali en zet apart tot gebruik.
  5. Verwijder het onderste gedeelte van de steeltjes van de waterkers. Was de bosjes waterkers en slinger ze droog.
  6. Maak een gladde dressing van de azijn, mosterd en olijfolie en breng op smaak met peper en zout en wat honing.
  7. Aspergetempura. Verwarm de frituur op 180°C.
  8. Snijd de houtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges in de lengte doormidden zodat je 28 stukken krijgt. 
  9. Meng het tempurameel met het ijskoude koolzuurhoudende water en roer het glad.
  10. Breng het beslag op smaak met peper en zout.
  11. Het beslag moet zo dik zijn dat het aan de bolle kant van een lepel blijft hangen.
  12. Voeg aan het beslag kort voor het bakken de stijfgeklopte eiwitten toe.
  13. Haal de asperges door het beslag en frituur ze in porties tot ze licht bruin zijn. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  14. Snijd van de omeletrolletjes 42 dunne plakjes.

presentatie

  1. Meng de waterkers met de komkommerlinten en de dressing en verdeel over de borden.
  2. Leg op elke salade 3 plakjes omelet en 3 geroosterde tomaatjes.
  3. Leg er 2 asperges overheen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Esperanza Rueda Verdejo, Mâcon La Roche-Vineuse

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten