
hoofdingrediënten
groene asperges
waterkerssalade
6
st
eieren
3
el
melk
2
el
rode wijnazijn
2
tl
mosterd
6
el
olijfolie
1½
st
komkommer
2
bs
waterkers
42
st
gemengde cherry tomaatjes
2
tk
tijm
zeezout
honing
aspergetempura
14
st
groene asperges
400
g
tempurameel
4
dl
ijskoud koolzuurhoudend water
75
g
eiwit, gepasteuriseerd
peper en zout
bereiding
- Waterkerssalade. Klop de eieren los met de melk en voeg zout en peper toe.
- Bak er op laag vuur 3 dunne omeletjes van, rol ze meteen op en leg ze apart.
- Verwarm de oven voor op 100°C. Leg de tomaatjes op een bakmatje op de bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, bestrooi ze met wat tijm en rooster ze ongeveer 25 minuten in de oven.
- Schaaf dunne linten van de komkommer, gebruik hiervoor de spirali en zet apart tot gebruik.
- Verwijder het onderste gedeelte van de steeltjes van de waterkers. Was de bosjes waterkers en slinger ze droog.
- Maak een gladde dressing van de azijn, mosterd en olijfolie en breng op smaak met peper en zout en wat honing.
- Aspergetempura. Verwarm de frituur op 180°C.
- Snijd de houtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges in de lengte doormidden zodat je 28 stukken krijgt.
- Meng het tempurameel met het ijskoude koolzuurhoudende water en roer het glad.
- Breng het beslag op smaak met peper en zout.
- Het beslag moet zo dik zijn dat het aan de bolle kant van een lepel blijft hangen.
- Voeg aan het beslag kort voor het bakken de stijfgeklopte eiwitten toe.
- Haal de asperges door het beslag en frituur ze in porties tot ze licht bruin zijn. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd van de omeletrolletjes 42 dunne plakjes.
presentatie
- Meng de waterkers met de komkommerlinten en de dressing en verdeel over de borden.
- Leg op elke salade 3 plakjes omelet en 3 geroosterde tomaatjes.
- Leg er 2 asperges overheen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Esperanza Rueda Verdejo, Mâcon La Roche-Vineuse


