Tussengerecht
Warme clubsandwich van lasagne met gebakken scampi, gerookt
menu: oktober 2005
14 personen

hoofdingrediënten
clubsandwich
28
pl
groene lasagne
2
dl
crème fraîche
300
g
gerookte heilbot
½
st
krop frisee sla
300
g
provolone
90
g
boter
28
st
grote verse scampi
1
tl
cajunkruiden
1
st
sjalot gesnipperd
½
bs
radijsjes
600
g
belgische spinazie
peper, zout
nootmuskaat
dragonsaus
5
dl
visfond
2
dl
witte wijn
1
dl
noilly prat
2
st
sjalotten gesnipperd
1
st
tomaat
1
bs
dragon
3
dl
room
boter om te monteren
bereiding
- Lasagne ongeveer 6 min in kokend water leggen, uit de plakken 42 rondjes van 6 cm. steken en warm houden in de warmhoudkast in platte pan samen met de crème fraîche tot het moment van verwerken. Scampi schoonmaken. Kop en staart er af, schil verwijderen en darmkanaal er uit halen. Scampi in 50 gr boter aanbakken, kruiden met zout, peper en cajunkruiden en nog enkele min, laten nagaren. Scampi in lengte halveren.
- Frisee wassen en in plukjes verdelen. Spinazie wassen, stelen verwijderen en goed droog maken. In 40 gr boter gesnipperde sjalot aanfruiten en de gewassen en in plakjes gesneden radijsjes zachtjes mee stoven. Spinazie bij radijs voegen en zacht laten worden. Groenten goed uit laten lekken en kruiden met zout, peper en nootmuskaat. Groenten warm houden.
- Sandwiches op bakplaat maken. Als bodem 1 rondje lasagne nemen. Deze plak bedekken met wat gestoofde groenten en 4 halve scampi. Hierop weer 1 rondje lasagne leggen bedekt met wat frisee en een plakje heilbot. Afdekken met het laatste plakje lasagne en daarop dun plakje provolone (let op niet te dik de kaas, anders gaat de kaassmaak overheersen) leggen. Sandwiches in de oven op 160° C zetten, ongeveer 15 min, totdat sandwich warm is en de kaas volledig gesmolten is.
- Dragonsaus: Tomaat ontvellen, pitjes verwijderen en in blokjes snijden. Dragon wassen en blaadjes van steeltjes plukken. (steeltjes bewaren.) Visfond met witte wijn, Noilly Prat en sjalotten tot ¼ inkoken. Room en dragonstelen toevoegen en opnieuw inkoken. Saus zeven en monteren met boter. Op smaak brengen met zout en peper. Vlak voor het uitserveren de tomatenblokjes in saus warm laten worden en blaadjes dragon toevoegen.
presentatie
- Sandwich in het midden op diep bord leggen en napperen met saus.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


