
hoofdingrediënten
4
st
venkelknollen
2
st
uien
1
st
gedroogd chilipepertje (1 cm)
1
el
gedroogde dragon
2
l
kippenbouillon (van bouillonpoeder)
8
st
trostomaten
4
tk
munt
3
el
pastis
½
st
citroen
1¼
dl
slagroom
olijfolie
bereiding
- Soep. Verwijder het groen van de venkelknollen, snijd het fijn en bewaar het. Snijd de (venkel)knollen in dunne repen. Snipper de uien en verkruimel het chilipepertje.
- Verhit wat olijfolie in een pan. Fruit hierin de fijngesnipperde uien. Voeg vervolgens de repen venkel, het verkruimelde chilipepertje en de dragon toe.
- Verwarm de kippenbouillon en voeg deze toe aan het mengsel en breng het geheel aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat de soep op een laag vuur 30 minuten sudderen.
- Pureer de soep en draai de vloeistof door de passé-vite zodat de soep mooi glad wordt. Voeg de pastis, het sap van de 1/2 uitgeperste citroen (naar smaak) en de slagroom toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Tomatensalsa. Ontvel de tomaten (aan de bovenkant inkruisen en vervolgens 1 minuut in kokend water leggen), verwijder de zaadjes en snijd in kleine blokjes. Hak de muntblaadjes fijn. Meng in een kom de tomaat met de munt en het fijngesneden venkelgroen. Breng deze salsa op smaak met zout en peper.
presentatie
- Schenk de soep in een voorverwarmd koffiekopje.
- Schep in het midden een beetje tomatensalsa.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


