
hoofdingrediënten
venkel
venkelsoep
2
st
venkelknollen
1
st
ui
1
l
kippenbouillon van poeder
0,5
dl
pastis
1
dl
slagroom
1
st
gedroogd rood chilipepertje (1cm)
1
el
gedroogde dragon
½
st
citroen
75
g
gerookte zalm
olijfolie
kruidengrissini
3½
g
gedroogde gist
½
tl
suiker
250
g
bloem
30
ml
olijfolie
4
tk
platte peterselie
4
tk
basilicum
1
tl
grof zeezout
bloem om grissini te rollen
bereiding
- Venkelsoep: Verwijder het groen van de venkelknollen, snijd het fijn en bewaar het.
- Snijd de venkelknollen in dunne repen, snipper de ui en verkruimel het chilipepertje.
- Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de fijngesnipperde ui. Voeg vervolgens de repen venkel, het verkruimelde chilipepertje en de dragon toe.
- Verwarm de kippenbouillon, voeg deze aan het venkelmengsel toe en breng het geheel aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat de soep op een laag vuur 30 minuten sudderen.
- Pureer de soep en draai de vloeistof door de passe-vite zodat de soep mooi glad wordt.
- Voeg de pastis en het sap van de halve uitgeperste citroen (naar smaak) toe aan de soep en breng op smaak met zout en peper. VLAK VOOR UITSERVEREN: Klop de room half stijf.
- Snijd de gerookte zalm in snippers.
- Kruidengrissini: Doe de gist met de suiker en 155 ml handwarm water in een bakje en zet 5-10 minuten op een warme plaats totdat het schuimig is.
- Zeef de bloem boven een kom, roer het gistmengsel en de olie erdoor, voeg eventueel nog wat water toe en kneed 10 minuten totdat het deeg zacht en elastisch is.
- Voeg de kleingesneden kruiden en het zout toe en kneed nog 1-2 minuten om alles goed te mengen.
- Doe het deeg in een licht ingeoliede schaal en dek af met plasic folie. Zet op een warme plaats totdat het volume is verdubbeld (ongeveer 1 uur).
- Verwarm de oven voor op 230ºC. Kneed het deeg nog even door en verdeel het in 14 porties.
- Rol elke portie uit tot een lange staaf, gebruik hierbij extra bloem, leg ze op een bakmat op een bakplaat en bestrijk ze licht met water.
- Bestrooi met zeezout en bak ze 15 minuten of totdat ze knapperig en goudbruin zijn.
presentatie
- Doe de zalmsnippers in de kopjes.
- Schenk de soep in de kopjes en doe er een schepje geklopte room bovenop.
- Garneer met een takje venkelgroen.
- Serveer met een kruidengrissini.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


