Soep

Veloute van pastinaak met lolly van eend

menu: januari 2019

14 personen

hoofdingrediënten

pastinaak, knolselderij

veloute

300
g
knolselderij
400
g
pastinaak
2
st
sjalot
800
ml
kippenbouillon v tablet
150
ml
melk
150
ml
room
1
st
laurierblad

bladerdeeglolly

2
st
geconfijte eendenbouten
2
el
rozijnen, geweld
2
stng
bosui
oestersaus, let op naar smaak!
peper en zout
eigeel, gepasteuriseerd
sesamzaadjes
bladerdeeg, rol
ronde steekvorm 6 cm
14
st
lollystokjes

garnering

1/4
bs
bieslook

bereiding

  1. Soep: Schil en snipper de sjalot.
  2. Schil de pastinaak en knolselderij en snijd in blokjes van 2,5 cm.
  3. Verwarm wat olijfolie en fruit hierin voorzichtig de sjalot, pastinaak en knolselderij, zonder deze te laten kleuren.
  4. Voeg vervolgens bouillon, room, melk en laurierblad toe.
  5. Laat het zachtjes garen.
  6. Passeer de groenten door een zeef, haal het laurierblad eruit en bewaar het kookvocht!!
  7. Pureer de groenten in de keukenmachine glad en voeg daarna het kookvocht toe tot je een mooie dikte hebt van de soep.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Knip de bieslook fijn voor de garnering.
  10. Bladerdeeg lolly: Wel de rozijnen 15 minuten in lauw water en dep daarna goed droog.
  11. Pluk het vlees van de eendenbouten en snijd een beetje fijn.
  12. Meng het vlees met de gewelde rozijnen, oestersaus, fijngesneden bosui en wat peper en zout naar smaak.
  13. Neem het bladerdeeg en steek hier met een ronde stekervorm 28 rondjes uit (2 pp) van ongeveer 6 cm.
  14. Leg een stokje in het midden van het plakje.
  15. Bestrijk de randjes met losgeklopt ei.
  16. Leg daarop de vulling, plak dicht met een bladerdeegrondje en druk goed aan.
  17. Strooi er sesamzaadjes over.
  18. Bak in de oven op 190ºC goudbruin.

presentatie

  1. Seveer de soep in een glaasje, zet op een bordje en leg er een lolly naast.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Abadia de San Campio Albariño, Chardonnay IGT Delle Venezie, Domaine La Hitaire - Hors Saison, Félines de Jourdan Les Fruités Blanc

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten