
hoofdingrediënten
kastanjes en aardperen
velouté
500
g
aardperen
500
g
vacuümverpakte kastanjes
1
st
ui
1
tn
knoflook
2
dl
droge witte wijn
1
l
groentebouillon
1
dl
room
25
g
roomboter
nootmuskaat
peper en zout
garnering
1
st
jonagold appel
150
g
chorizo
2
el
fijngehakte peterselie
½
st
citroen
peper
bereiding
- Velouté: Schil de aardperen en snijd deze in grove stukken. Hak de kastanjes grof.
- Maak de ui en knoflook schoon en hak deze fijn.
- Smelt de boter in een grote pan en bak de ui en knoflook kort. Voeg de aardperen toe en stoof deze kort.
- Voeg de kastanjes toe en blus het geheel af met de witte wijn. Giet de groentebouillon erbij en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken. Roer af en toe in de pan.
- Voeg wanneer de groenten gaar zijn de room toe en pureer de soep met een staafmixer. Maak op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Garnering: Schil de appel, snijd deze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in kleine blokjes (brunoise). Besprenkel de appelblokjes met citroensap om verkleuring tegen te gaan. Snijd de chorizo in kleine blokjes.
- Hak de peterselie fijn.
- Kort voor het uitserveren: Bak de chorizo en appel in een hete pan in 2 à 3 minuten goudbruin. Maak op smaak met peper.
presentatie
- Schep de velouté in een warm diep bord en werk af met de gebakken chorizo- en appelblokjes. Strooi er wat fijngehakte peterselie over.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


