
hoofdingrediënten
600
g
spinazie
14
st
oesters
6½
dl
zoete witte wijn (bijv. pineau des charentes blanc)
5½
dl
room
scheutje olijfolie
1
tn
knoflook
zout
versgemalen peper
nootmuskaat
bereiding
- Was en droog de spinazie en verwijder de dikke stelen.
- Kneus het teentje knoflook.
- Open de oesters en vang het vocht op in een schaal.
- Snijd de oesters los en leg ze in het oestervocht.
- Breng de wijn aan de kook en laat inkoken tot de helft.
- Breng de room aan de kook en laat inkoken tot de helft.
- Voeg de gereduceerde wijn toe aan de ingekookte room en houd warm.
- Haal de oesters uit het vocht en giet het oesterwater door een schone doek.
- Breng vervolgens het oesterwater aan de kook en giet het zodra het kookt bij de oesters.
- Breng het mengsel van room en wijn opnieuw aan de kook.
- Haal de oesters uit het vocht en leg ze in een aparte schaal.
- Voeg het oesterwater aan de room toe.
- Bak de spinazie met wat olijfolie, voeg de knoflook toe en breng op smaak met zout, peper, en nootmuskaat.
- Hak de spinazie grof en houd warm.
presentatie
- Leg de spinazie onderin een glas.
- Leg daarop 1 oester.
- Schuim de warme room met een staafmixer op en giet wat van de saus over de oester en spinazie.
- Serveer direct uit.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


