Amuse

Velouté met oester en spinazie

menu: november 2012

14 personen

hoofdingrediënten

600
g
spinazie
14
st
oesters
dl
zoete witte wijn (bijv. pineau des charentes blanc)
dl
room
scheutje olijfolie
1
tn
knoflook
zout
versgemalen peper
nootmuskaat

bereiding

  1. Was en droog de spinazie en verwijder de dikke stelen.
  2. Kneus het teentje knoflook.
  3. Open de oesters en vang het vocht op in een schaal.
  4. Snijd de oesters los en leg ze in het oestervocht.
  5. Breng de wijn aan de kook en laat inkoken tot de helft.
  6. Breng de room aan de kook en laat inkoken tot de helft.
  7. Voeg de gereduceerde wijn toe aan de ingekookte room en houd warm.
  8. Haal de oesters uit het vocht en giet het oesterwater door een schone doek.
  9. Breng vervolgens het oesterwater aan de kook en giet het zodra het kookt bij de oesters.
  10. Breng het mengsel van room en wijn opnieuw aan de kook.
  11. Haal de oesters uit het vocht en leg ze in een aparte schaal.
  12. Voeg het oesterwater aan de room toe.
  13. Bak de spinazie met wat olijfolie, voeg de knoflook toe en breng op smaak met zout, peper, en nootmuskaat.
  14. Hak de spinazie grof en houd warm.

presentatie

  1. Leg de spinazie onderin een glas.
  2. Leg daarop 1 oester.
  3. Schuim de warme room met een staafmixer op en giet wat van de saus over de oester en spinazie.
  4. Serveer direct uit.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten