Nagerecht

Vanille-aardbeienmillefeuille met aardbeien yoghurtijs

menu: april 2012

14 personen

hoofdingrediënten

vanille-aardbeienmillefeuille

500
g
aardbeien
35
g
poedersuiker
grand marnier (1½ borrelglaasje)

banketbakkersroom

5
dl
volle melk
1
st
vanillestokje
200
g
eidooier
100
g
fijne tafelsuiker
25
g
bloem

millefeuille

10
pl
bladerdeeg
4
tk
munt

aardbeien-yoghurtijs

250
g
aardbeiencoulis
1/2
st
citroen
150
g
fijne tafelsuiker
dl
volle yoghurt (turkse, 10% vet)
tl
vanillesuiker

bereiding

  1. Banketbakkersroom. Snijd het vanillestokje in de lengte door, doe het samen met de melk in een pan, breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten trekken.
  2. Klop intussen van de eidooier met de suiker een bleke luchtige massa en roer er beetje bij beetje de bloem door, meng alles grondig.
  3. Neem het vanillestokje uit de melk.
  4. Giet de hete melk voorzichtig al roerend bij de geklopte dooiers en laat het mengsel in 3 tot 4 minuten dikker worden.
  5. Doe alles in een schone kom, bestuif met wat poedersuiker, dit om velvorming te voorkomen en laat afkoelen.
  6. Aardbeien. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes, snijd ze in plakjes en leg ze in een kom. Houd 14 plakjes aardbei achter voor garnering.
  7. Sprenkel de Grand Marnier en poedersuiker over de rest van de aardbeien en schep losjes om.
  8. Millefeuille. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  9. Snijd de plakjes bladerdeeg in tweeën en laat ze ontdooien. Prik met een vork een aantal gaatjes in de plakjes deeg.
  10. Leg de plakjes op een bakmatje en bak ze 6 tot 10 minuten tot het gebak goudgeel en gerezen is.
  11. Laat afkoelen op een rooster.
  12. Snijd de plakjes met een kartelmes overdwars doormidden.
  13. Aardbeien yoghurt ijs. Meng de aardbeiencoulis met de rasp en het sap van 1/2 citroen, de suiker, de yoghurt en de vanillesuiker en draai er in de machine ijs van.

presentatie

  1. Leg op elk bordje een plakje deeg en bestrijk dit met ongeveer 1 eetlepel banketbakkersroom.
  2. Leg hier plakjes aardbei op, dan weer een plakje deeg.
  3. Herhaal met een volgende lepel banketbakkersroom, aardbeienplakjes en een derde plakje deeg.
  4. Bestuif het geheel met poedersuiker en garneer af met een plakje aardbei en een blaadje munt.
  5. Leg er een bolletje aardbeien yoghurt ijs naast.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten