Soep

Uiensoep wontonstyle

menu: maart 2019

14 personen

hoofdingrediënten

uien

Bouillon

1,5
l
chinese kippenbouillon (45g op 1,5 ltr)
3
el
tsuyu (soja met dashi en mirin)
3
el
uiensiroop

Wonton

28
st
wontonvelletjes

Gekaramelliseerde uien

500
g
uien
1
st
steranijs
75
g
roomboter
150
ml
water
1
tl
zout

Parmezaanschotsen

100
g
geraspte parmezaanse kaas
1
el
nigella (uienzaad)

Garnering

2
st
lente ui
atsina cress

bereiding

  1. Bouillon Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de tsuyu en uiensiroop toe.
  2. Gekaramelliseerde uien: Maak de uien schoon, halveer en snipper de uien.
  3. Smelt de helft van de roomboter in een grote braadpan en laat uitbruisen.
  4. Voeg de gesneden uien en de steranijs toe en laat dit ongeveer een half uur langzaam karamelliseren op de doorkookplaat. Neem hier de tijd voor anders worden de uien bitter.
  5. Meng de rest van de roomboter, het zout en het water door de uien en laat ze verder karameliseren. 
  6. Wontons: Leg de velletjes wonton deeg op de werkbank en leg er ongeveer een theelepel gekaramelliseerde uien op.
  7. Smeer de randen in met water of eiwit en vouw ze dicht.
  8. Kook de wontons gaar in de bouillon.
  9. Parmezaanschotsen: Meng de Parmezaanse kaas met de nigella.
  10. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi er een dunne laag van het kaasmengsel op.
  11. Laat goudbruin bakken in een oven van 200 ºC .
  12. Bewaar in een goed afgesloten bak.
  13. Garnering: Snijd de lente uien in dunne ringetjes.
 

presentatie

  1. Verdeel de bouillon en de wontons over de bolborden en werk af met gesneden lente-ui en Atsina cress.
  2. Geef er een Parmezaanschots bij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten