Soep

Uiensoep met een kaaskrokantje

menu: februari 2017

14 personen

hoofdingrediënten

ui

Uiensoep

800
g
uien
1
tl
bruine suiker
2
tn
knoflook
2
el
bloem
2
l
runderbouillon (van poeder)
4
st
jeneverbessen
2
st
kruidnagel
2
st
laurierblaadje
2
tk
tijm
olijfolie

Kaaskrokantje

2
tk
rozemarijn
250
g
parmezaan (geraspt)

bereiding

  1. Uiensoep. Maak 1,5 liter runderbouillon van poeder.
  2. Pel en snijd de uien in flinterdunne ringen. Verwarm de olijfolie in een hoge pan en karameliseer de uien met de bruine suiker in ongeveer 10 minuten lichtbruin op een laag vuur. Doe vervolgens het deksel op de pan en smoor de uien nog 10 minuten.
  3. Snijd de knoflook ragfijn. Voeg toe en bak een paar minuten mee.
  4. Voeg de bloem toe en roer dit goed door.
  5. Giet de hete bouillon erbij en voeg de jeneverbessen, kruidnagel, laurier en tijm toe. 
  6. Laat de soep met het deksel op de pan ongeveer 30 minuten zachtjes koken. 
  7. Verwijder daarna de jeneverbessen, kruidnagel en laurierblaadjes. 
  8. Kaaskrokantje. Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Rasp de kaas en vermeng deze met de rozemarijn. Verdeel de kaas in 14 kleine hoopjes op de met een siliconenmatje beklede bakplaat en maal er wat peper over. Zorg voor voldoende ruimte tussen de hoopjes. Bak de kaaskoekjes totdat ze krokant zijn. Laat afkoelen. 

presentatie

  1. Doe de uiensoep in kleine soepkoppen.
  2. Serveer er een kaaskrokantje bij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Bianco di Custoza DOC ‘Podere San Michelin’, Mâcon La Roche-Vineuse, Marc Morey Bourgogne Blanc, Villa Wolf – Pinot Gris

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten