
hoofdingrediënten
yuzucreme
2
dl
room
3
st
eieren
125
g
suiker
½
dl
yuzusap
muntsuiker
½
bs
verse munt
50
g
rietsuiker
amandelijs
6½
dl
volle melk
3½
dl
room
60
g
amandelpoeder
150
g
eidooiers
150
g
suiker
paar druppels amandelextract
tulpenbeslag
100
g
zachte boter
100
g
bloem
2
dl
eiwit
200
g
poedersuiker
100
g
amandelpoeder
50
g
amandelschaafsel
vruchtensalade
2
st
sinaasappelen
1
st
mango, rijpe
2
st
appel, pink lady
100
g
frambozen
¼
st
ananas
14
st
ananaskersen
14
st
muntblaadjes
bereiding
- Amandelijs: Doe melk, room, amandelpoeder en een paar druppels amandelextract in een pannetje en breng even aan de kook. Neem van het vuur en laat 30 minuten trekken.
- Doe de eidooiers en de suiker in een kom en klop tot een wit schuim.
- Breng de melk op 85 graden en giet over het eimengsel en verwarm au bain Marie tot het geheel gebonden is (NIET LATEN KOKEN) en laat afkoelen.
- Giet het mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van.
- Tulpenbeslag: Doe de zachte boter in een mengkom en spatel er gezeefde bloem doorheen.
- Klop de eiwitten los (niet stijf) met een garde en spatel door het bloemmengsel.
- Spatel de poedersuiker en amandelpoeder voorzichtig door het beslag.
- Strijk 14 koekjes van 12cm doorsnede dun uit op het bakmatje, gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel en bestrooi de rand met amandelschaafsel. ( 2 stuks op een bakmatje).
- Bak af op 180 graden tot ze lichtbruin gebakken zijn.
- Ga snel te werk! Haal na het bakken de koekjes met een paletmes meteen van het bakmatje.
- Leg ze op een omgekeerd metalen bakje ( met de met amandel bestrooide kant onder) en druk voorzichtig zodat er een bakje ontstaat.
- Ga snel te werk en bewaar ze in een afgesloten trommel.
- Yuzucreme: Doe alle ingrediënten in een steelpan en meng goed door elkaar.
- Zet op het vuur en bind de saus voorzichtig zonder te koken.
- Laat afkoelen en giet het mengsel in een spuitflacon en zet koel weg.
- Muntsuiker: LET OP HOUD DE TOPJES APART VOOR DE GARNERING.
- Pluk de blaadjes van de munt, knip ze in stukjes en doe ze met de suiker in een vijzel.
- Stamp ze fijn tot de suiker de munt volledig heeft opgenomen en bewaar in een afgesloten bakje.
- Vruchtensalade: Snijd de vruchten in gelijke blokjes en partjes.
- Gebruik bij de sinaasappel alleen het vruchtvlees.
- Schil totdat je geen wit meer ziet, snijd de partjes tussen de vliezen uit.
- Meng de sinaasappel, mango, appel en ananas met eventueel wat suiker.
- De frambozen en ananaskersen worden pas bij het dresseren toegevoegd.
presentatie
- Trek wat yuzustrepen op het bord en plaats het tulpengebakje erop.
- Vul met een bolletje amandelijs en de vruchtensalade.
- Werk af met wat frambozen en ananaskersen en strooi er poedersuiker over en garneer af met wat muntsuiker en een muntblaadje.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


