Nagerecht

Trio van mango

menu: april 2011

14 personen

hoofdingrediënten

marshmallow van mango met cantuccinikruim

75
g
cantuccini
35
g
fijne suiker
0,1
dl
water
65
g
mangocoulis
3
st
gelatineblaadjes
120
g
eiwitten
25
g
fijne suiker

mangomousse en rum-karamelsaus en mangokrokantje

2,5
dl
slagroom
90
g
eiwitten
1
dl
mangocoulis
80
g
suiker
2
bl
gelatine

rum-karamelsaus

150
g
suiker
1,2
dl
water
0,4
dl
rum, bruin

krokantje

75
g
mangocoulis
10
g
suiker
10
g
unique glass
0,6
g
gelespessa (klein beetje)

pannacota met mangogelei

6
dl
room
4,5
bl
gelatine
50
g
suiker
30
g
vanillesuiker

mangogelei

150
g
mangocoulis
120
g
glucose
2
bl
gelatine

bereiding

  1. Marshmallow. Maal de cantuccini zeer fijn in de keukenmachine.
  2. Meng suiker en water en kook tot een lichte siroop.
  3. Voeg de mangocoulis en de in koud water geweekte en uitgeknepen gelatine toe en laat afkoelen.
  4. Klop de eiwitten met suiker op tot een vast schuim in de Kitchen-Aid.
  5. voeg de siroop beetje bij beetje toe en zorg dat het niet zakt.
  6. Stort de massa in een cakeblik bekleed met bakpapier en laat opstijven in de snelvriezer zodat het in 14 vierkante blokjes uitgesneden kunnen worden.
  7. Paneer de blokjes rondom met de cantuccinikruim.
  8. Mangomousse. Sla de room lobbig, verwarm de coulis en los hierin de suiker en de geweekte gelatine op en laat afkoelen.
  9. Meng dit met de room.
  10. Klop de eiwitten tot schuim in de kitchen-aid en spatel dit door het mengsel.
  11. Saus. Karameliseer de suiker, haal de pan van het vuur en voeg voorzichtig het hete water en de rum toe.
  12. Vul een glaasje met mousse en laat deze opstijven in de koeling. Giet er voor uitserveren een dun karamellaagje overheen.
  13. Krokantje. Verhit de mangocoulis met de suiker en voeg unique glass toe.
  14. Kook alles door en voeg gelespessa toe zodat de massa goed uitsmeerbaar is.
  15. De afgekoelde massa dun uitstrijken op een siliconenmatje en laat drogen in de oven op 70 graden gedurende ongeveer 90 minuten. Breek voor uitserveren in stukjes om te garneren.
  16. Pannacotta met gelei. Week de gelatine in koud water. Breng de slagroom aan de kook met suiker en vanillesuiker. Geweekte gelatine uitknijpen en oplossen in het warme mengsel.
  17. Stort dit in siliconen savarinvormpjes en laat even in de snelvriezer opstijven en bewaar daarna in de koeling.
  18. Gelei. Verwarm de coulis met de glucose en voeg de geweekte gelatine toe.
  19. Laat afkoelen.
  20. Haal de pannacotta uit de vormpjes(als dit niet lukt , nog even in de snelvriezer plaatsen) en vul de holtes met de gelei.

presentatie

  1. Neem een bord en plaats hierop de marshmallow.
  2. Zet de pannacotta en het glaasje mousse ernaast.
  3. Garneer het glaasje af met een mangokrokantje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten