
hoofdingrediënten
marshmallow van mango met cantuccinikruim
75
g
cantuccini
35
g
fijne suiker
0,1
dl
water
65
g
mangocoulis
3
st
gelatineblaadjes
120
g
eiwitten
25
g
fijne suiker
mangomousse en rum-karamelsaus en mangokrokantje
2,5
dl
slagroom
90
g
eiwitten
1
dl
mangocoulis
80
g
suiker
2
bl
gelatine
rum-karamelsaus
150
g
suiker
1,2
dl
water
0,4
dl
rum, bruin
krokantje
75
g
mangocoulis
10
g
suiker
10
g
unique glass
0,6
g
gelespessa (klein beetje)
pannacota met mangogelei
6
dl
room
4,5
bl
gelatine
50
g
suiker
30
g
vanillesuiker
mangogelei
150
g
mangocoulis
120
g
glucose
2
bl
gelatine
bereiding
- Marshmallow. Maal de cantuccini zeer fijn in de keukenmachine.
- Meng suiker en water en kook tot een lichte siroop.
- Voeg de mangocoulis en de in koud water geweekte en uitgeknepen gelatine toe en laat afkoelen.
- Klop de eiwitten met suiker op tot een vast schuim in de Kitchen-Aid.
- voeg de siroop beetje bij beetje toe en zorg dat het niet zakt.
- Stort de massa in een cakeblik bekleed met bakpapier en laat opstijven in de snelvriezer zodat het in 14 vierkante blokjes uitgesneden kunnen worden.
- Paneer de blokjes rondom met de cantuccinikruim.
- Mangomousse. Sla de room lobbig, verwarm de coulis en los hierin de suiker en de geweekte gelatine op en laat afkoelen.
- Meng dit met de room.
- Klop de eiwitten tot schuim in de kitchen-aid en spatel dit door het mengsel.
- Saus. Karameliseer de suiker, haal de pan van het vuur en voeg voorzichtig het hete water en de rum toe.
- Vul een glaasje met mousse en laat deze opstijven in de koeling. Giet er voor uitserveren een dun karamellaagje overheen.
- Krokantje. Verhit de mangocoulis met de suiker en voeg unique glass toe.
- Kook alles door en voeg gelespessa toe zodat de massa goed uitsmeerbaar is.
- De afgekoelde massa dun uitstrijken op een siliconenmatje en laat drogen in de oven op 70 graden gedurende ongeveer 90 minuten. Breek voor uitserveren in stukjes om te garneren.
- Pannacotta met gelei. Week de gelatine in koud water. Breng de slagroom aan de kook met suiker en vanillesuiker. Geweekte gelatine uitknijpen en oplossen in het warme mengsel.
- Stort dit in siliconen savarinvormpjes en laat even in de snelvriezer opstijven en bewaar daarna in de koeling.
- Gelei. Verwarm de coulis met de glucose en voeg de geweekte gelatine toe.
- Laat afkoelen.
- Haal de pannacotta uit de vormpjes(als dit niet lukt , nog even in de snelvriezer plaatsen) en vul de holtes met de gelei.
presentatie
- Neem een bord en plaats hierop de marshmallow.
- Zet de pannacotta en het glaasje mousse ernaast.
- Garneer het glaasje af met een mangokrokantje.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


