
hoofdingrediënten
wild, bospaddenstoelen, eendenpate
praline
250
g
eendenpate
100
g
ontbijtkoek
15
ml
rode port
1
el
slagroom
1
pl
tramazzini
sandwich van gerookte hertencarpaccio
2
pl
tramazzini
45
g
mayonaise, eigen bereiding (zie recept voorgerecht)
14
pl
gerookte hertencarpaccio
14
st
kwarteleitjes
1/4
st
frisee sla
1
tl
truffeltapenade
cappuccino van bospaddenstoelen
450
ml
wildbouillon= 12 g v d geconcentreerde oplossing
300
ml
slagroom
250
g
bospaddenstoelen
1
bk
shiso purper
bereiding
- Praline: Snijd de ontbijtkoek in kleine blokjes en laat 1 uur in een oven van 125ºC drogen.
- Maal het fijn in de blender en bewaar in een afgesloten bak.
- Meng de paté met de port en de slagroom en draai er 1 bolletje van per persoon.
- Zet de pralines in de koeling.
- Snij van het tramazinnibrood repen van 1 cm breed, rol iets uit en rol deze om een ingesmeerde steekring ( 6 cm).
- Plak het brood aan elkaar met een beetje losgeklopt eiwit en bak het brood met ring in een voorverwarmde oven krokant op 190ºC gedurende ongeveer 6 minuten.
- Haal het brood van de steekring en laat afkoelen.
- Haal de pralines voor uitserveren uit de koeling en haal ze door de ontbijtkoekpaneer..
- Sandwich: Snijd 1 plak per persoon op de snijmachine van de gerookte hertencarpaccio en snijd op maat van 4 x 4 cm.
- Rol het brood iets uit zodat het wat dunner wordt en snijd 2 plakken van 4x4 cm per persoon van de tramazinni.
- Strijk de sneetjes licht in met olijfolie en bak ze krokant in een oven van 190ºC.
- Was de frisée sla en zet 1 plukje per persoon klaar. Gebruik het lichte gedeelte.
- Meng 45 g mayonaise met 1 theelepel truffeltapenade.
- Besmeer de toast met de truffelmayonaise en beleg deze met de hertencarpaccio.
- Leg hierop een plukje sla en leg er het tweede stukje toast bovenop.
- Bak 14 kwarteleitjes in een poffertjespan en leg deze op de toast.
- Cappuccino van bospaddestoelen: Snijd de paddestoelen fijn en laat de paddenstoelen met de bouillon gaar koken en cutter met de staafmixer.
- Voeg de room toe en laat het geheel doorkoken.
- Vul voor uitgifte een amuseglaasje en garneer met shiso purple.
presentatie
- Zet op een rechthoekig bord in het midden de tramazzini ring met de praline.
- Leg aan de rechterkant de sandwich en links het glaasje met de cappuccino.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Clos de la Roilette Fleurie Tradition, Les Yeuses Syrah Cuvée Les Épices


