
hoofdingrediënten
tortilla’s
350
g
maïsmeel, géén semolina
4
tl
zout
1
tl
knoflookpoeder
2
dl
lauw water
marinade
2
st
sjalotjes
2
tn
knoflook
0,5
st
groene peper
1
st
gemberwortel (5 cm)
2
tl
komijnzaadjes
½
bs
verse koriander
4
st
limoen
2
st
sinaasappel
700
g
kipfilet
4
el
olie
1
st
avocado
100
g
gemengde sla
2
st
tamarillo’s
2
st
limoen
14
st
metalen ovale vormpjes (liggen in kastje boven de warmhoudkast)
bereiding
- Tortilla’s. Gebruik de kitchen-aid met deeghaak. Doe de bloem met het zout en het knoflookpoeder in de kom en voeg geleidelijk het lauwe water toe. Laat het deeg afgedekt 15 minuten rusten.
- Verdeel het deeg in 14 stukken. Rol de stukken uit tot koeken van ca. 15 cm doorsnee.
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder vet en bak hierin de tortilla’s aan elke kant 1 minuut boven een matig vuur.
- Druk ze als ze enigszins opbollen met een spatel voorzichtig tegen de pan, zodat ze gelijkmatig bruin worden.
- Marinade. Snijd de sjalot, knoflook en groene peper fijn, rasp 1 limoen en de gemberwortel. Meng sjalot, knoflook, groene peper, limoenrasp, gemberwortel, licht gekneusde komijn, 2 el fijngehakte koriander, 1 dl limoensap en 1,5 dl sinaasappelsap (pitjes eruit zeven).
- Giet 2/3 van de marinade over de kip en laat 30 minuten marineren.
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Leg de tortilla’s in een metalen vormpje en druk er een tweede vormpje op. Zet 7-9 minuten in de oven en laat 5 minuten in de vormpjes afkoelen.
- Verwijder voorzichtig de vormpjes en laat verder op een rooster afkoelen. Bak op deze manier alle mandjes.
- Bak de kipfilets gaar.
- Snijd de avocado in kleine stukjes en de tamarillo’s in dunne plakjes.
- Snijd de limoenen in 14 partjes.
presentatie
- Maak de sla aan met de rest van de marinade en verdeel over de tortillabakjes.
- Leg hier avocado, tamarillo en de schuin in dunne plakjes gesneden kipfilet op.
- Serveer met een partje limoen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


