Voorgerecht

Tortillabakjes met kip en tropisch fruit

menu: september 2011

14 personen

hoofdingrediënten

tortilla’s

350
g
maïsmeel, géén semolina
4
tl
zout
1
tl
knoflookpoeder
2
dl
lauw water

marinade

2
st
sjalotjes
2
tn
knoflook
0,5
st
groene peper
1
st
gemberwortel (5 cm)
2
tl
komijnzaadjes
½
bs
verse koriander
4
st
limoen
2
st
sinaasappel
700
g
kipfilet
4
el
olie
1
st
avocado
100
g
gemengde sla
2
st
tamarillo’s
2
st
limoen
14
st
metalen ovale vormpjes (liggen in kastje boven de warmhoudkast)

bereiding

  1. Tortilla’s. Gebruik de kitchen-aid met deeghaak. Doe de bloem met het zout en het knoflookpoeder in de kom en voeg geleidelijk het lauwe water toe. Laat het deeg afgedekt 15 minuten rusten.
  2. Verdeel het deeg in 14 stukken. Rol de stukken uit tot koeken van ca. 15 cm doorsnee.
  3. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder vet en bak hierin de tortilla’s aan elke kant 1 minuut boven een matig vuur.
  4. Druk ze als ze enigszins opbollen met een spatel voorzichtig tegen de pan, zodat ze gelijkmatig bruin worden.
  5. Marinade. Snijd de sjalot, knoflook en groene peper fijn, rasp 1 limoen en de gemberwortel. Meng sjalot, knoflook, groene peper, limoenrasp, gemberwortel, licht gekneusde komijn, 2 el fijngehakte koriander, 1 dl limoensap en 1,5 dl sinaasappelsap (pitjes eruit zeven).
  6. Giet 2/3 van de marinade over de kip en laat 30 minuten marineren.
  7. Verwarm de oven voor op 225°C.
  8. Leg de tortilla’s in een metalen vormpje en druk er een tweede vormpje op. Zet 7-9 minuten in de oven en laat 5 minuten in de vormpjes afkoelen.
  9. Verwijder voorzichtig de vormpjes en laat verder op een rooster afkoelen. Bak op deze manier alle mandjes.
  10. Bak de kipfilets gaar.
  11. Snijd de avocado in kleine stukjes en de tamarillo’s in dunne plakjes.
  12. Snijd de limoenen in 14 partjes.

presentatie

  1. Maak de sla aan met de rest van de marinade en verdeel over de tortillabakjes.
  2. Leg hier avocado, tamarillo en de schuin in dunne plakjes gesneden kipfilet op.
  3. Serveer met een partje limoen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten