Tussengerecht

Torentje van couscous met asperges, kreeft en een ganzeleverkrul

menu: mei 2013

14 personen

hoofdingrediënten

couscous, asperges, kreeft

kreeft en asperges

4
st
kreeften van 500g, groenten voor de bouillon, wortel selderij en ui
14
st
witte asperges
1
st
citroen
olijfolie
peper en zout

couscous

300
g
couscous
2
st
tomaten
5
el
olijfolie
2
el
sherryazijn
peper en zout
limoen

truffelmayonaise

2
dl
mayonaise, zie basisrecept
1
tl
truffelolie
1
tl
truffelpasta

rucola

100
g
rucola

ganzenlever

150
g
ganzenlever

bereiding

  1. Vries de ganzenlever licht aan zodat er 14 plakjes van geschaafd kunnen worden.
  2. Kook de kreeften één voor één gaar in de kokende bouillon ong. 7 minuten per kreeft.
  3. Haal het vlees uit de pantsers, poten en scharen en bewaar tot gebruik.
  4. Snijd voor gebruik het kreeftenvlees in stukjes (ong. gelijke grootte zoals de asperges).
  5. Maak een mayonaise met truffelolie en spatel er als laatste de truffelpasta doorheen naar smaak.
  6. Schil de asperges en kook ze beetgaar (bewaar het kookvocht voor de couscous), laat ze afkoelen en snijd voor gebruik in stukjes van ong. 1,5 cm.
  7. Couscous: Kook de couscous 1 minuut in 4 dl aspergevocht.
  8. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het tomatenvlees in zeer kleine blokjes.
  9. Snijd wat blaadjes rucola zeer fijn en voeg dit samen met de tomatenblokjes toe aan de couscous.
  10. Breng de couscous op smaak met olijfolie, sherryazijn, peper, zout en limoenrasp en laat afkoelen.
  11. Meng de stukjes asperges voorzichtig met het kreeftenvlees en breng op smaak met een beetje olijfolie, citroensap, peper en zout.
  12. Vlak voor uitserveren 14 krullen van de ganzelever maken  met de kaasschaaf of een scherp mes.

presentatie

  1. Neem een rond bord en zet in het midden een metalen ring.
  2. Vul de ring met couscous en druk goed aan.
  3. Leg op de couscous een pluk rucola.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Marc Morey Bourgogne Blanc

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten