Voorgerecht

Tonijntartaar met Oosterse dressing, jasmijnrijstsorbet, wasabi algen en mango

menu: maart 2019

14 personen

hoofdingrediënten

Tonijn

Oosterse dressing

5
el
olijfolie extra vergine
6
el
japanse sojasaus
1
el
citroensap
2
el
sushiazijn
2
el
sesamolie
1
el
hoisinsaus

Sesammayonaise

50
g
sesampasta
150
g
mayonaise (geen eigen bereiding)

Uitgestoken mango

1
st
mango (eetrijp)

Mangogel

200
ml
mango coulis
1
st
limoen
100
ml
water
1/2
st
rode chilipeper
3
g
agar agar

Wasabi algen krokant

1
zk
zeewier wasabi krokant

Jasmijnrijstsorbet

125
g
snelkook jasmijnrijst
50
g
suiker
75
ml
water
75
ml
melk
zout

Tonijntartaar

700
g
tonijn
1
st
limoen

Garnering

1
st
limoen

bereiding

  1. Jasmijnrijstsorbet: Kook de jasmijn rijst gedurende 8 minuten en laat hem dan 10 minuten staan met het deksel op de pan.
  2. Voeg alle ingrediënten samen in een blender en draai tot een homogene massa.
  3. Breng op smaak met zout.
  4. Draai ijs van het jasmijnrijstmengsel in de ijsmachine. 
  5. Oosterse dressing: Meng alles samen in een maatbeker met een staafmixer.
  6. SesammayonaiseMeng de sesampasta met de mayonaise.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Uitgestoken mangoMaak de mango schoon.
  9. Snijd dunne plakken van de mango op de snijmachine op stand (8).
  10. Steek uit met behulp van een steker en steek dit rondje weer uit met een kleinere steker.
  11. Bewaar de overgebleven mango voor de gel.
  12. Mangogel: Snijd de chilipeper ragfijn.
  13. Snijd de overgebleven mango van de rondjes fijn en voeg toe aan de mangocoulis.
  14. Kook alle ingrediënten gaar behalve de agar agar.
  15. Voeg vervolgens de agar agar toe en laat afkoelen.
  16. Doe de mangogel in een spuitzak met een klein mondje.
  17. Wasabi algen krokantDraai tot een poeder met behulp van het hakbakje van de staafmixer.
  18. Tonijntartaar: Snijd de tonijn tot een fijne tartaar. Rasp de limoen.
  19. Garnering; Schaaf zestes van de limoen en zet weg tot gebruik.

presentatie

  1. Maak de tonijn tartaar aan met de Oosterse dressing, rasp van een limoen en peper en zout.
  2. Maak een cirkel van de tartaar met behulp van een steker.
  3. Spuit kleine dopjes mangogel en sesammayonaise op de tartaar.
  4. Leg de uitgestoken mango bij de dopjes gel/mayonaise.
  5. Maak een quenelle van het jasmijnsorbet en leg hem naast de ring van tartaar.
  6. Maak het gerecht af met wat wasabi algen krokant en limoenzestes. 

 

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Der Wilde - Wild Wild White Trocken, Schieferterrassen Trocken

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten