Voorgerecht
Tonijntartaar met Oosterse dressing, jasmijnrijstsorbet, wasabi algen en mango
menu: maart 2019
14 personen

hoofdingrediënten
Tonijn
Oosterse dressing
5
el
olijfolie extra vergine
6
el
japanse sojasaus
1
el
citroensap
2
el
sushiazijn
2
el
sesamolie
1
el
hoisinsaus
Sesammayonaise
50
g
sesampasta
150
g
mayonaise (geen eigen bereiding)
Uitgestoken mango
1
st
mango (eetrijp)
Mangogel
200
ml
mango coulis
1
st
limoen
100
ml
water
1/2
st
rode chilipeper
3
g
agar agar
Wasabi algen krokant
1
zk
zeewier wasabi krokant
Jasmijnrijstsorbet
125
g
snelkook jasmijnrijst
50
g
suiker
75
ml
water
75
ml
melk
zout
Tonijntartaar
700
g
tonijn
1
st
limoen
Garnering
1
st
limoen
bereiding
- Jasmijnrijstsorbet: Kook de jasmijn rijst gedurende 8 minuten en laat hem dan 10 minuten staan met het deksel op de pan.
- Voeg alle ingrediënten samen in een blender en draai tot een homogene massa.
- Breng op smaak met zout.
- Draai ijs van het jasmijnrijstmengsel in de ijsmachine.
- Oosterse dressing: Meng alles samen in een maatbeker met een staafmixer.
- Sesammayonaise: Meng de sesampasta met de mayonaise.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Uitgestoken mango: Maak de mango schoon.
- Snijd dunne plakken van de mango op de snijmachine op stand (8).
- Steek uit met behulp van een steker en steek dit rondje weer uit met een kleinere steker.
- Bewaar de overgebleven mango voor de gel.
- Mangogel: Snijd de chilipeper ragfijn.
- Snijd de overgebleven mango van de rondjes fijn en voeg toe aan de mangocoulis.
- Kook alle ingrediënten gaar behalve de agar agar.
- Voeg vervolgens de agar agar toe en laat afkoelen.
- Doe de mangogel in een spuitzak met een klein mondje.
- Wasabi algen krokant: Draai tot een poeder met behulp van het hakbakje van de staafmixer.
- Tonijntartaar: Snijd de tonijn tot een fijne tartaar. Rasp de limoen.
- Garnering; Schaaf zestes van de limoen en zet weg tot gebruik.
presentatie
- Maak de tonijn tartaar aan met de Oosterse dressing, rasp van een limoen en peper en zout.
- Maak een cirkel van de tartaar met behulp van een steker.
- Spuit kleine dopjes mangogel en sesammayonaise op de tartaar.
- Leg de uitgestoken mango bij de dopjes gel/mayonaise.
- Maak een quenelle van het jasmijnsorbet en leg hem naast de ring van tartaar.
- Maak het gerecht af met wat wasabi algen krokant en limoenzestes.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Der Wilde - Wild Wild White Trocken, Schieferterrassen Trocken


