
hoofdingrediënten
taartje
500
g
kalfshaas
500
g
verse tonijn
2
dl
mayonaise
1/4
bs
basilicum
olijfolie
peper en zout
touw
saus
1
bl
tonijn op water (uitgelekt)
2
dl
mayonaise (eigen bereiding)
1
el
kappertjes
10
st
ansjovis
citroensap naar smaak
peper en zout naar smaak
garnering
14
st
kwarteleitjes
4
el
kleine kappertjes
14
st
grote kappertjes
bereiding
- Tartaar. Bestrooi het kalfsvlees met zout en peper.Het staartje opbinden met een stukje touw zodat er een gelijkmatig dik stuk ontstaat om te bakken. Verhit wat olijfolie en bak het vlees in de hete olie op hoog vuur aan beide zijden goudbruin en gaar, ca. 5 minuten aan elke kant.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Laat het vlees even rusten en leg dan even in de op 180°C voorverwarmde oven en laat de kerntemperatuur op 49°C komen.
- Snijd gelijk daarna het vlees op de snijmachine in dunne plakjes, zodat het afkoelt en niet meer nagaart.
- Hak de tonijn in blokjes fijn, meng met de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
- Saus. Meng de ingrediënten met de staafmixer tot een mooie gladde saus.
presentatie
- Zet een licht ingevette poffertjespan op een pan met kokend water.
- Breek de kwarteleitjes in de holtes van de pan en laat ze garen.
- Vul de stekers van ca. 6 cm Ø op het bord met de tonijntartaar.
- Leg de plakjes kalfsvlees erop.
- Druppel er wat saus omheen.
- Strooi wat kappertjes in de saus.
- Garneer met een kwarteleitje en een groot kappertje.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


