
hoofdingrediënten
14
st
tongfilet
7
st
bleekselderij
1
st
rode paprika
boter
olie
peterselie
saus
2
dl
noilly prat
2
dl
visbouillon
2
st
sjalotten
15
st
witte peperkorrels
2
dl
room
6
st
saffraandraadjes
1
el
citroensap naar smaak
200
g
boter naar smaak
150
g
hollandse garnalen
bereiding
- Snijd de bleekselderij in smalle reepjes en de rode paprika in zeer kleine blokjes.
- Stoof de bleekselderij en de paprika, apart, in boter en iets water gaar.
- Saus: De Noilly Prat, visbouillon, sjalot, en de gekneusde peperkorrels tot 1/3 inkoken.
- Crème fraîche,saffraan en citroensap (pas op) toevoegen en aan de kook brengen.
- Monteer met de koude boter en breng op smaak.
- Verwarm de garnalen voorzichtig in de saus vlak voor uitserveren.
- Bak de tongfilets aan een kant en leg ze met de ongebakken kant in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met peper en zout. Vlak voor uitserveren 5 minuten in een voorverwarmde oven van 125 graden plaatsen. Verder ;laten afgaren onder de warmhoudlampen.
presentatie
- Maak een spiegel van de saus met garnalen op het bord.
- Leg in het midden wat gestoofde bleekselderij.
- Leg bovenop de tongfilet. Daarna met fijngesneden peterselie bestrooien.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


