Voorgerecht

Tongfilet met gestoofde bleekselderij

menu: februari 2007

14 personen

hoofdingrediënten

14
st
tongfilet
7
st
bleekselderij
1
st
rode paprika
boter
olie
peterselie

saus

2
dl
noilly prat
2
dl
visbouillon
2
st
sjalotten
15
st
witte peperkorrels
2
dl
room
6
st
saffraandraadjes
1
el
citroensap naar smaak
200
g
boter naar smaak
150
g
hollandse garnalen

bereiding

  1. Snijd de bleekselderij in smalle reepjes en de rode paprika in zeer kleine blokjes.
  2. Stoof de bleekselderij en de paprika, apart, in boter en iets water gaar.
  3. Saus: De Noilly Prat, visbouillon, sjalot, en de gekneusde peperkorrels tot 1/3 inkoken.
  4. Crème fraîche,saffraan en citroensap (pas op) toevoegen en aan de kook brengen.
  5. Monteer met de koude boter en breng op smaak.
  6. Verwarm de garnalen voorzichtig in de saus vlak voor uitserveren.
  7. Bak de tongfilets aan een kant en leg ze met de ongebakken kant in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met peper en zout. Vlak voor uitserveren 5 minuten in een voorverwarmde oven van 125 graden plaatsen. Verder ;laten afgaren onder de warmhoudlampen.

presentatie

  1. Maak een spiegel van de saus met garnalen op het bord.
  2. Leg in het midden wat gestoofde bleekselderij.
  3. Leg bovenop de tongfilet. Daarna met fijngesneden peterselie bestrooien.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten