Voorgerecht

Tong met risotto en gele paprikasaus

menu: september 2012

14 personen

hoofdingrediënten

14
st
tongfilets (70 g)

risotto

olijfolie
1
st
sjalot
dl
witte wijn
dl
visbouillon (poeder)
400
g
risottorijst
1
mp
saffraanpoeder
2
el
room
75
g
parmezaanse kaas
peper en zout

saus

2
st
gele paprika
2
st
sjalot
4
dl
visbouillon (poeder)
2
dl
witte wijn
2
dl
koksroom
peper en zout
eventueel allesbinder
150
g
zeekraal
potzalmeitjes

bereiding

  1. LEES ALLES GOED DOOR ALVORENS AAN DE SLAG TE GAAN!
  2. De tongfilet heeft een bolle en platte zijde.
  3. Bak de bolle zijde kort aan en zet weg.
  4. Risotto: Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde sjalotjes licht aan.
  5. Voeg de rijst en de saffraan toe, blus af met witte wijn en voeg zoveel bouillon toe zodat de rijst net onderstaat.
  6. Laat de rijst in 20 minuten op laag vuur gaar worden en voeg telkens wat van de resterende bouillon toe.
  7. Roer tenslotte de room en Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  8. Saus: Verwijder voor de saus de zaadlijsten en zaadjes van de paprika’s en snijd in stukjes.
  9. Zet aan in de boter, samen met de fijngesneden sjalotjes.
  10. Blus af met de witte wijn, voeg de visbouillon toe en kook tot de helft in.
  11. Voeg de room toe en laat nog iets inkoken.
  12. Pureer alles in de keukenmachine en druk door een grove zeef.
  13. Breng op smaak met peper en zout, indien nodig voor uitserveren iets binden met allesbinder.
  14. Beboter 14 ramequins en bekleed de wanden met de tongfilets, met de gebakken zijde naar de wand.
  15. Vul de holte op met rijst en druk voorzichtig aan.
  16. Plaats de ramequins afgedekt per stuk met aluminiumfolie in een ovenschaal die je tot 2 cm onder de rand van de ramequins vult met heet water.
  17. Plaats in de oven op 180 graden gedurende 10 minuten.
  18. Kook de zeekraal kort beetgaar.

presentatie

  1. Stort de ramequin eerst op een snijplank zodat het vocht eruit kan en plaats daarna de tong gevuld met risotto in het midden op het warme bord.
  2. Garneer met zeekraal en leg er wat zalmeitjes op.
  3. Verdeel de saus rondom de tong met risotto.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten