
hoofdingrediënten
850
g
snoekbaars
1
el
mosterd
vulling
1
st
paprika rood
200
g
oesterzwammen
½
tn
knoflook
½
dl
witte wijn
1,5
dl
room
1
el
olijfolie
15
st
kappertjes
1
el
peterselie
4
sn
witbrood
saus
2
dl
noilly prat
2
dl
witte wijn
3
dl
visbouillon
75
g
sjalotten
10
st
cc witte wijnazijn
1
dl
room
1
dl
crème fraîche
60
g
boter
5
bl
zuring
bereiding
- Saus. Sjalotten in een weinig olie aanzetten, afblussen met azijn, witte wijn en visbouillon en wat reduceren.
- Room en Noilly Prat toevoegen en opnieuw inkoken en licht binden met allesbinder.
- Monteer de saus met crème fraîche en boter en smaak af met peper en zout.
- Snijd de zuring in dunne reepjes en voeg die aan de saus toe vlak voor het uitserveren.
- Vulling. Paprika en oesterzwammen fijn hakken en aanfruiten in olie met knoflook teentje.
- Afblussen met witte wijn en iets laten verdampen, room toevoegen en verder laten inkoken.
- kappertjes en peterselie toevoegen.
- Wit brood ontdoen van korsten en fijnmalen, en zoveel toevoegen totdat de massa steviger wordt.
- Snijd de vis in dunne tranches 3x 14.
- Leg de tranches op een beboterde bakplaat, smeer er een beetje vulling op en bouw zo twee lagen op.
- Besmeer de bovenkant met een beetje mosterd en strooi er wat broodkruim op.
- laat de vistompouce gedurende 15 minuten garen in een oven van 180 g.
presentatie
- Leg de tompouce op het midden van een warmbord.
- Verdeel de saus er omheen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


