Voorgerecht

Tompouce van snoekbaars met Noilly-Prat saus

menu: november 2007

14 personen

hoofdingrediënten

850
g
snoekbaars
1
el
mosterd

vulling

1
st
paprika rood
200
g
oesterzwammen
½
tn
knoflook
½
dl
witte wijn
1,5
dl
room
1
el
olijfolie
15
st
kappertjes
1
el
peterselie
4
sn
witbrood

saus

2
dl
noilly prat
2
dl
witte wijn
3
dl
visbouillon
75
g
sjalotten
10
st
cc witte wijnazijn
1
dl
room
1
dl
crème fraîche
60
g
boter
5
bl
zuring

bereiding

  1. Saus. Sjalotten in een weinig olie aanzetten, afblussen met azijn, witte wijn en visbouillon en wat reduceren.
  2. Room en Noilly Prat toevoegen en opnieuw inkoken en licht binden met allesbinder.
  3. Monteer de saus met crème fraîche en boter en smaak af met peper en zout.
  4. Snijd de zuring in dunne reepjes en voeg die aan de saus toe vlak voor het uitserveren.
  5. Vulling. Paprika en oesterzwammen fijn hakken en aanfruiten in olie met knoflook teentje.
  6. Afblussen met witte wijn en iets laten verdampen, room toevoegen en verder laten inkoken.
  7. kappertjes en peterselie toevoegen.
  8. Wit brood ontdoen van korsten en fijnmalen, en zoveel toevoegen totdat de massa steviger wordt.
  9. Snijd de vis in dunne tranches 3x 14.
  10. Leg de tranches op een beboterde bakplaat, smeer er een beetje vulling op en bouw zo twee lagen op.
  11. Besmeer de bovenkant met een beetje mosterd en strooi er wat broodkruim op.
  12. laat de vistompouce gedurende 15 minuten garen in een oven van 180 g.

presentatie

  1. Leg de tompouce op het midden van een warmbord.
  2. Verdeel de saus er omheen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten