hoofdingrediënten
sorbet
600
g
rijpe tomaten (bijv. tastitom)
3
tl
tomatenpuree
3
el
fijngehakte basilicum
peper en zout
600
g
verse tonijn
1
st
sjalot fijngesnipperd
1
st
lenteui fijngehakt
1
el
zachte mosterd
2
el
olijfolie
1
el
kappertjes (kleinsnijden)
1
el
citroensap
peper en zout
bereiding
- Dompel de ingekruiste tomaten 10 sec. in kokend water, koel in ijswater en ontvel de tomaten. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Pureer de tomaten in een blender tot een grove puree. Meng er de tomatenpuree door en kruid met peper en zout. Draai in de sorbetière de sorbet, en voeg op het laatste moment de basilicum toe. Leg kleine soeplepels in de diepvries.
presentatie
- Leg op een amuselepel een klein bolletje tomatensorbet.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


