Nagerecht

Tiramisu met frambozen en pistachenootjes met cantucini

menu: juni 2015

14 personen

hoofdingrediënten

mascarpone

lange vingers

70
g
eigeel
60
g
eiwit
60
g
suiker
1/2
tl
vanille-extract
1
mp
zout
60
g
bloem

tiramisu met frambozen

300
g
diepvriesframbozen
90
g
eigeel
90
g
eiwit
250
g
mascarpone
100
g
poedersuiker
60
g
pistachenootjes (gepeld en ongezouten)
0,5
dl
amaretto

cantuccini

60
g
heel ei
30
g
eigeel
30
g
eiwit
200
g
bloem + extra voor bestuiven
120
g
suiker
1
tl
bakpoeder
1
el
citroen
100
g
blanke amandelen
2
el
halfvolle melk

bereiding

  1. Lange vingers: Verwarm de oven voor op 180º C. Klop het eigeel met de helft van de suiker en het vanilleextract tot een lichtgekleurd geheel.  
  2. Klop in een schone kom de eiwitten stijf en voeg tijdens het kloppen het zout en de resterende suiker toe.
  3. Schep de stijfgeslagen eiwitten voorzichtig door het eigeelmengsel.
  4. Zeef de bloem en schep het voorzichtig door het mengsel.
  5. Vul een spuitzak met het beslag en knip van de onderkant een puntje van 1½ cm af. Spuit lange vingers van 9 cm op een bakmat met 4 cm tussenruimte.
  6. Bak de lange vingers tot ze stevig en goudkleurig zijn (in ± 10 tot 15 minuten).
  7. Haal de lange vingers van de bakmat en leg ze op een rooster om af te koelen.
  8. Tiramisu: Houd 14 frambozen apart in de vriezer voor garnering en kneus de rest van de frambozen in een kom met 50 gram poedersuiker.
  9. Snijd de lange vingers in stukjes en leg ze onderin de glaasjes. Verdeel de amaretto over de glaasjes.
  10. Voeg er een laagje gekneusde frambozen aan toe en zet de glaasjes in de koeling.
  11. Klop het eigeel met 25 gram poedersuiker tot het wit wordt, meng er vervolgens de mascarpone doorheen en roer stevig zodat er geen klontjes ontstaan.
  12. Klop het eiwit stijf en voeg 25 gram poedersuiker toe en klop totdat het goed stevig is.
  13. Spatel het voorzichtig door het eigeel-mascarponemengsel.
  14. Vul de glaasjes met het mascarponemengsel en zet ze minstens 2 uur in de koeling.
  15. Cantuccini: Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop 30 gram eiwit met 60 gram heel ei los.
  16. Zeef de bloem en meng met 1 mp zout, de suiker, het bakpoeder en het losgeklopte ei.
  17. Rasp de schil van de citroen en voeg het rasp en de amandelen toe aan het mengsel en kneed tot een soepel deeg.
  18. Bestuif het werkvlak en je handen met bloem en vorm van het deeg 2 lange staven van ca. 4 cm breed.
  19. Leg de staven op een bakmat op een bakplaat met voldoende tussenruimte.
  20. Klop 30 g eigeel los met de melk en bestrijk het deeg hiermee.
  21. Bak de staven in ca. 20 minuten goudgeel.
  22. Neem ze uit de oven en snijd de nog warme staven in schuine plakken van 1½ cm dikte.
  23. Leg de koekjes op hun kant en bak ze nog ca. 8 minuten tot goudbruin en wat donkerder langs de randen.
  24. Laat afkoelen.

presentatie

  1. Hak de pistachenootjes fijn en strooi over de glaasjes.
  2. Leg er een framboos op.
  3. Zet het glaasje op een langwerpig bordje en leg er een cantuccini naast.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Rosa di Monte Torre

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten