
hoofdingrediënten
biscuitdeegbodem
5
st
eieren
150
g
suiker
10
g
poedersuiker
40
g
maïzena
60
g
bloem
snufje zout
4
el
amaretto
tiramisu
150
g
mascarpone
80
g
suiker
5
dl
slagroom
1
dl
sterke koffie
80
g
eidooier (gepasteuriseerd)
4
bl
gelatine
10
st
cc amaretto
koffieijs
3
st
eierdooiers
100
g
poedersuiker
250
ml
volle melk
200
ml
slagroom
6
g
oploskoffie
5
g
vanillesuiker
meringue
120
g
eiwitten
100
g
kristalsuiker
1
tl
citroensap
100
g
poedersuiker
cacaopoeder
bereiding
- Biscuitdeeg. Meng eieren en suiker gedurende 10 minuten in keukenmachine.
- Zeef bloem en maïzena, voeg zout toe en spatel dit door het schuimige mengsel tot alles goed is gemengd.
- Bedekt een bakblad met een bakmatje en strijk het deeg uit.
- Bak het deeg in een voorverwarmde oven op 190 gr.
- Laat het deeg afkoelen en besprenkel met amaretto.
- Steek er met de ringen 14 bodems uit.
- koffie-ijs Los de koffie op in 1 eetlepel warm water en laat afkoelen.
- klop de eierdooiers met de suiker, vanillesuiker en de opgeloste koffie en de melk au bain marie tot een mooi mengsel.
- Klop de slagroom bijna stijf.
- Giet het koffiemengsel bij de slagroom.
- Draai er ijs van.
- Tiramisu. Week de gelatine in koud water en los op in de warme koffie.
- Klop de mascarpone op met de suiker.
- Klop de slagroom stijf en spatel de mascarpone er voorzichtig door, voeg de eidooiers, de espresso en amaretto toe.
- Vul de ringen met de biscuitbodem en vul af met het koffiemengsel.
- Laat het opstijven, kort in de snelvriezer en daarna in de koeling.
- Bestrooi met cacaopoeder.
- Meringue. Klop de eiwitten stijf met de suiker en het citroensap, spatel er de poedersuiker door.
- Doe de massa in een spuitzak en spuit toefjes op een bakplaat met een bakmatje.
- Bak af in een over van 90 gr gedurende 2 uur tot ze droog en krokant zijn.
presentatie
- Los de ringen en plaats deze op het bord en bestrooi met cacaopoeder.
- Doe een bolletje ijs in een amusesteelpannetje en zet naast de tiramisu.
- Leg de meringue aan de andere kant op het bord.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


