Nagerecht

Tiramisu met espressosorbet

menu: juni 2009

14 personen

hoofdingrediënten

biscuitdeegbodem

5
st
eieren
150
g
suiker
10
g
poedersuiker
40
g
maïzena
60
g
bloem
snufje zout
4
el
amaretto

tiramisu

150
g
mascarpone
80
g
suiker
5
dl
slagroom
1
dl
sterke koffie
80
g
eidooier (gepasteuriseerd)
4
bl
gelatine
10
st
cc amaretto

koffieijs

3
st
eierdooiers
100
g
poedersuiker
250
ml
volle melk
200
ml
slagroom
6
g
oploskoffie
5
g
vanillesuiker

meringue

120
g
eiwitten
100
g
kristalsuiker
1
tl
citroensap
100
g
poedersuiker
cacaopoeder

bereiding

  1. Biscuitdeeg. Meng eieren en suiker gedurende 10 minuten in keukenmachine.
  2. Zeef bloem en maïzena, voeg zout toe en spatel dit door het schuimige mengsel tot alles goed is gemengd.
  3. Bedekt een bakblad met een bakmatje en strijk het deeg uit.
  4. Bak het deeg in een voorverwarmde oven op 190 gr.
  5. Laat het deeg afkoelen en besprenkel met amaretto.
  6. Steek er met de ringen 14 bodems uit.
  7. koffie-ijs Los de koffie op in 1 eetlepel warm water en laat afkoelen.
  8. klop de eierdooiers met de suiker, vanillesuiker en de opgeloste koffie en de melk au bain marie tot een mooi mengsel.
  9. Klop de slagroom bijna stijf.
  10. Giet het koffiemengsel bij de slagroom.
  11. Draai er ijs van.
  12. Tiramisu. Week de gelatine in koud water en los op in de warme koffie.
  13. Klop de mascarpone op met de suiker.
  14. Klop de slagroom stijf en spatel de mascarpone er voorzichtig door, voeg de eidooiers, de espresso en amaretto toe.
  15. Vul de ringen met de biscuitbodem en vul af met het koffiemengsel.
  16. Laat het opstijven, kort in de snelvriezer en daarna in de koeling.
  17. Bestrooi met cacaopoeder.
  18. Meringue. Klop de eiwitten stijf met de suiker en het citroensap, spatel er de poedersuiker door.
  19. Doe de massa in een spuitzak en spuit toefjes op een bakplaat met een bakmatje.
  20. Bak af in een over van 90 gr gedurende 2 uur tot ze droog en krokant zijn.

presentatie

  1. Los de ringen en plaats deze op het bord en bestrooi met cacaopoeder.
  2. Doe een bolletje ijs in een amusesteelpannetje en zet naast de tiramisu.
  3. Leg de meringue aan de andere kant op het bord.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten