
hoofdingrediënten
rosbief, kip
rosbief
3
tn
knoflook
4
st
korianderwortels
1/2
tl
zwarte peper
2
el
zonnebloemolie
400
g
rosbief
zonnebloemolie
salade
2
st
botersla
500
g
kersttomaatjes
1
st
komkommer
4
st
lente-uitjes
koriander
dressing
2
el
vissaus
2
st
limoen
1
el
sojasaus dark
1
st
rode peper
2
tl
bruine suiker
kip curry
1
st
rode ui
1
tn
knoflook
1
tl
kruidnagel
450
g
kipfilet
1
el
bloem
1
tl
chilipoeder
1
tl
bruine suiker
1
tl
kurkuma (geelwortel)
1
tl
kaneel
3
dl
runderfond
2
dl
kokosmelk
1/2
st
citroen
zonnebloemolie, zout
bereiding
- Rosbief: Pel de knoflook. Hak de knoflook en korianderwortels fijn. Breng over in een vijzel, voeg 2 eetlepels zonnebloemolie en een halve theelepel vers gemalen zwarte peper toe en meng tot een gladde massa. Wrijf het vlees in met deze pasta.
- Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan. Braad het vlees kort op hoog vuur om en om aan beide kanten bruin (kerntemperatuur 54ºC). Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen.
- Salade: Was de sla en slinger hem droog. Scheur de bladeren in kleine stukjes.
- Snijd de kersttomaatjes doormidden.
- Snijd de komkommer in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in stukjes.
- Hak de lente-uitjes fijn.
- Meng alle ingredienten in een kom en zet terzijde.
- Dressing: Pers de limoenen uit. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de rode peper en hak ze heel fijn.
- Meng in een kom 2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels limoensap, 1 eetlepel donkere sojasaus, 1 eetlepel fijngehakte rode peper en 2 theelepels bruine suiker. Roer tot de suiker is opgelost. Zet terzijde.
- Pluk de blaadjes van de koriandersteeltjes en hak ze fijn. Zet terzijde.
- Kip curry: Snipper de rode ui. Pel de knoflook en hak deze fijn.
- Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de kipfilets bruin en haal uit de pan.
- Bak vervolgens de fijngesneden ui in deze koekenpan glazig. Voeg aan het eind de fijngesneden knoflook en het kruidnagelpoeder toe en bak deze kort mee.
- Voeg vervolgens de bloem, chilipoeder, bruine suiker, kurkuma, kaneel, bouillon, kokosmelk en 1 theelepel citroensap toe en laat 5 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen.
- Snijd de kip in blokje van ongeveer 2 bij 2 cm en laat deze ongeveer 10 minuten garen in de saus. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Vlak voor uitserveren: Breng op smaak met zout.
presentatie
- Meng de salade met de helft van de dressing.
- Snijd de rosbief in dunne plakjes en besprenkel met de andere helft van de dressing.
- Haal de kip uit de saus en bewaar de saus om de kip mee te napperen op het bord.
- Neem een rond bord en leg in het midden de salade.
- Leg aan de ene kant van de salade de rosbief met de dressing en aan de andere kant de kipblokjes met wat saus erover heen.
- Strooi fijngehakte korianderblaadjes over de rosbief.
- Serveer direct.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Collebello, ENATE Gewürztraminer


