Hoofdgerecht

Teryaki van struisvogel met japanse noedels en avocadowasabi-mayonaise

menu: mei 2009

14 personen

hoofdingrediënten

kg
struisvogelfilet
2
st
rijpe avocado
1
el
wasabi, voorzichtig scherp van smaak
2
dl
druivenpitolie
2
st
ei
2
st
limoenen(sap)
350
g
japanse noedels
3
dl
teryakisaus
3
st
lente-uitjes
20
g
verse gember

bereiding

  1. Marineer de struisvogelfilet in de teryakisaus, dek af en laat min. 30 minuten staan, draai het vlees af en toe om.
  2. Pel de avocado en verwijder de pit.
  3. Pureer avocado met het ei, limoensap en de wasabi (begin met een ½ eetlepel!!) en voeg geleidelijk de druivenpitolie toe onder voortdurend mixen.
  4. Breng op smaak met peper en zout
  5. Schil de gember en snijd in heel fijne julienne.
  6. Kook de noedels gaar. Lauwwarm serveren.
  7. Neem de filet uit de marinade en bak de filet in zeer weinig olie.
  8. Let op: door de zoete marinade kan het vlees snel aanbranden.
  9. Wikkel het vlees in de aluminiumfolie en laat het even rusten in de warmhoudkast.
  10. Meng ondertussen de lauwwarme noedels met 4 eetlepels avocadowasabimayonaise (punt 3).
  11. Snijd de filet in mooie dunne plakjes.

presentatie

  1. Schik de noedelsalade op het bord en verdeel er de plakjes filet over.
  2. Werk af met overgebleven avocadowasabimayonaise, de gemberjulienne en wat fijngesnipperde lente uitjes.
  3. Dien lauwwarm op.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten