Hoofdgerecht
Teryaki van struisvogel met japanse noedels en avocadowasabi-mayonaise
menu: mei 2009
14 personen

hoofdingrediënten
1¼
kg
struisvogelfilet
2
st
rijpe avocado
1
el
wasabi, voorzichtig scherp van smaak
2
dl
druivenpitolie
2
st
ei
2
st
limoenen(sap)
350
g
japanse noedels
3
dl
teryakisaus
3
st
lente-uitjes
20
g
verse gember
bereiding
- Marineer de struisvogelfilet in de teryakisaus, dek af en laat min. 30 minuten staan, draai het vlees af en toe om.
- Pel de avocado en verwijder de pit.
- Pureer avocado met het ei, limoensap en de wasabi (begin met een ½ eetlepel!!) en voeg geleidelijk de druivenpitolie toe onder voortdurend mixen.
- Breng op smaak met peper en zout
- Schil de gember en snijd in heel fijne julienne.
- Kook de noedels gaar. Lauwwarm serveren.
- Neem de filet uit de marinade en bak de filet in zeer weinig olie.
- Let op: door de zoete marinade kan het vlees snel aanbranden.
- Wikkel het vlees in de aluminiumfolie en laat het even rusten in de warmhoudkast.
- Meng ondertussen de lauwwarme noedels met 4 eetlepels avocadowasabimayonaise (punt 3).
- Snijd de filet in mooie dunne plakjes.
presentatie
- Schik de noedelsalade op het bord en verdeel er de plakjes filet over.
- Werk af met overgebleven avocadowasabimayonaise, de gemberjulienne en wat fijngesnipperde lente uitjes.
- Dien lauwwarm op.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


