
hoofdingrediënten
Uien
Taartbodem
250
g
patisserie bloem
125
g
boter
5
g
zout
1
dl
water
Uiencompote
12
st
rode uien(groot)
50
g
boter
100
g
suiker
3
dl
groentefond
groenten
1
st
knolraap
1
st
wortel
24
st
bietenblaadjes
½
st
radicchio
1
st
witlof
Vinaigrette
½
dl
olijfolie
0,7
dl
notenolie
0,7
dl
chardonnayazijn
1
el
truffelolie
Garnering
200
g
comté kaas
bereiding
- Taartje: Laat de boter op kamertemperatuur komen en snijd in kleine stukjes.
- Meng de ingrediënten goed maar kneed het deeg niet te lang.
- Laat het deeg 10 minuten rusten.
- Rol het deeg egaal uit, steek er 14 rondjes uit en leg ze in beboterde vormpjes.
- Zorg dat een randje deeg over steekt.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Leg een stukje aluminiumfolie op het deeg en vul dit met steunvulling.
- Bak deze taartjes in ongeveer 10 minuten in een oven van 200ºC bruin.
- Laat afkoelen en snijd de randen bij.
- Uiencompote: Maak de uien schoon en snijd in kleine stukjes.
- Kook de stukjes met de boter en suiker in de groentefond gaar in een open pan.
- Schep wat uiencompote op de rondjes.
- Groenten: Maak de raapjes schoon en snijd in plakjes van 3mm dikte. op de snijmachine.
- Maak de wortel schoon en snijd hem in plakjes van 3mm dikte op de snijmachine.
- Steek van elk 28 kleine rondjes.
- Kook de plakjes beetgaar en laat ze afkoelen.
- Maak de radicchio, bietenblaadjes en witlof schoon en snijd in kleine reepjes.
- Vinaigrette: Maak een vinaigrette van de ingrediënten.
- Garnering: Schaaf 28 mooie krullen van de kaas.
presentatie
- Zet een taartje in het midden van elk bord.
- Schik er de reepjes bladgroenten en rondjes raap en wortel in een grote circel omheen.
- Besprenkel de groenten met de vinaigrette.
- Verdeel de krullen kaas over de groenten.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Enguera – Verdil - e, Lois


