
hoofdingrediënten
700
g
zeebaarsfilets zonder huid en zeer vers
14
st
oesters
28
st
kleine groene aspergepunten (mini)
75
g
zeekraal
240
g
jonge gouda kaas geraspt
340
g
sojaroom
2
st
lente-ui
1
st
sjalot
2
el
olijfolie, extra vierge
½
st
citroen
2
st
ei
2
el
bloem
2
el
maïszetmeel
200
g
paneermeel
2
tk
dille
½
bs
bieslook
radijsscheutjes
bereiding
- Blancheer de aspergepunten en de zeekraal (ieder apart) kort en spoel af met ijswater.
- Haal de oesters uit de schelp, bewaar het vocht en zeef dit. Zet de oesters 10 min in de vriezer.
- Haal de bevroren oesters door de bloem, het maïsmeelpapje en rol door het paneermeel. Bewaar in de vriezer tot ze gefrituurd worden.
- Warm de sojaroom met de geraspte kaas op. Goed mengen en op smaak brengen. Vlak voor uitserveren opwarmen.
- Snijd tartaar van de zeebaars.
- Meng de tartaar van zeebaars met de fijngesneden sjalot, de lenteui (naar smaak), de olijfolie en wat citroensap. Breng op smaak met peper uit de molen en zout. Zet koel weg en laat 15 minuten voor uitserveren op kamertemperatuur komen.
- Roer de eieren los met het oestervocht, het maïszetmeel, peper en zout.
- Vlak voor uitserveren: verhit de friteuse op 180 graden.
- Bak de oesters goudbruin in de friteuse en laat uitlekken op keukenpapier.
presentatie
- Leg op ieder bord een schepje zeebaarstartaar.
- Besprenkel de zeekraal en de aspergepunten met wat olijfolie en citroensap en leg wat zeekraal en 2 aspergepunten op de zeebaarstartaar.
- Werk af met wat plukjes dille, radijsscheuten en fijngesneden bieslook.
- Schik de gefrituurde oester op de tartaar en schep wat warme kaasroom over de vis.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


