Amuse

Tartaar van grote garnaal in kataifideeg

menu: december 2009

14 personen

hoofdingrediënten

14
st
grote garnalen
1
tn
knoflook
rasp van 1 limoen en wat sap
zout en peper
kataifideeg (1/3 verpakking)
olie om te frituren
100
g
mayonaise (eigen bereiding, eventueel samenwerken met de rillettes)
10
g
verse gember geraspt
rasp en sap van 1 limoen
40
g
yoghurt
verse koriander

bereiding

  1. Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en hak tot tartaar.
  2. Breng op smaak met limoen, knoflook, peper en zout.
  3. Maak mooie hoopjes van het kataifideeg en leg hierop een balletje tartaar.
  4. Vouw het deeg mooi om de tartaar.
  5. Bewaar in de koeling tot gebruik.
  6. Meng de mayonaise met de geraspte gember, limoensap (voorzichtig) en rasp en de yoghurt.
  7. Doe het in een spuitzak en bewaar in de koeling.
  8. Neem een pan met flinke laag arachideolie en bak hierin de gambaballen vlak voor uitserveren goudbruin en krokant.

presentatie

  1. Neem een klein porseleinen pannetje en doe daar wat gembermayonaise in.
  2. Leg hierop de grote garnaal en garneer met verse koriander.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten