
hoofdingrediënten
14
st
grote garnalen
1
tn
knoflook
rasp van 1 limoen en wat sap
zout en peper
kataifideeg (1/3 verpakking)
olie om te frituren
100
g
mayonaise (eigen bereiding, eventueel samenwerken met de rillettes)
10
g
verse gember geraspt
rasp en sap van 1 limoen
40
g
yoghurt
verse koriander
bereiding
- Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en hak tot tartaar.
- Breng op smaak met limoen, knoflook, peper en zout.
- Maak mooie hoopjes van het kataifideeg en leg hierop een balletje tartaar.
- Vouw het deeg mooi om de tartaar.
- Bewaar in de koeling tot gebruik.
- Meng de mayonaise met de geraspte gember, limoensap (voorzichtig) en rasp en de yoghurt.
- Doe het in een spuitzak en bewaar in de koeling.
- Neem een pan met flinke laag arachideolie en bak hierin de gambaballen vlak voor uitserveren goudbruin en krokant.
presentatie
- Neem een klein porseleinen pannetje en doe daar wat gembermayonaise in.
- Leg hierop de grote garnaal en garneer met verse koriander.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


