Voorgerecht

Tarbot met paddenstoelen, ansjovis en een galette van aardappelen

menu: november 2012

14 personen

hoofdingrediënten

14
st
tarbotfilet (à 80 g per stuk)
2
st
grote lange frites aardappelen (binten)
el
truffelolie
2
st
sjalot
20
g
ansjovisfilet
150
g
boter
30
g
eidooier
200
g
shiitake paddenstoelen
¼
bs
basilicum
arachideolie
zout
peper

bereiding

  1. Galette. Schil de aardappelen en snijd op de snijmachine in de lengte dunne plakken. Snijd uit deze plakken 14 dunne repen van elk 3 cm breed.
  2. Frituur VLAK VOOR UITSERVEREN de repen op 180 ° C.
  3. Ansjovispuree. Pureer de ansjovisfilet. Zet 1 eetlepel gesnipperde sjalot aan met een druppel arachideolie en laat afkoelen.
  4. Roer de boter (op kamertemperatuur), sjalot, ansjovispuree en eidooier luchtig door elkaar.
  5. Snijd de (shiitake) paddenstoelen in kleine stukjes. Zet 1 eetlepel gesnipperde sjalot aan in wat arachideolie en bak hierin de paddenstoelen. Laat uitlekken in een zeef en meng er vlak voor gebruik de fijngesneden basilicum door.
  6. Tarbot. Bak VLAK VOOR UITSERVEREN de tarbotfilets om en om aan in de boter totdat ze gaar zijn.

presentatie

  1. Verdeel de paddenstoelen over de tarbot. Doe op elk stuk een eetlepel ansjovisboter en gratineer ze mooi lichtbruin onder de salamander.
  2. Leg de tarbot op het midden van een bord.
  3. Leg een gefrituurde aardappelreep op de tarbot.
  4. Besprenkel het bord met de truffelolie.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten