
hoofdingrediënten
14
st
tarbot á 80 g
10
st
grote bintjes
3
el
fijngesneden platte peterselie
olijfolie
14
tk
dille
saus
250
g
koude boter in blokjes
8
dl
visfumet
2
st
grote sjalotten gesnipperd
4
dl
droge witte wijn
6
el
slagroom
10
st
peperbolletjes (geplet)
bereiding
- Was de aardappelen en prik ze op enkele plaatsen in met een vork.
- Laat ze op keukenpapier in de magnetron op 700watt in ca. 12 minuten bijna gaar worden. Wikkel ze in een keukendoek en laat ze nog ca. 10 minuten nagaren.
- Haal de schil van de aardappelen en prak ze met een vork, kruid met peper en zout en meng de olijfolie en de peterselie eronder.
- Meng voor de saus de visfumet, de sjalot, de peper en de wijn en laat tot ½ inkoken. Giet de slagroom erbij en laat weer inkoken. Giet door een puntzeef en zet apart.
- Bak de met peper en zout gekruide tarbotmoten in een beetje boter in een anti aanbakpan aan één kant. Leg ze op een plateau.
- Verwarm de saus en klop en beetje bij beetje de koude boter onder.
- Verwarm de aardappelen in de magnetron.
- Verwarm de tarbot onder salamander.
presentatie
- Verdeel met behulp van een steker de aardappelen in een diep warm bord.
- Leg daarop een mootje tarbot en versier met een takje dille.
- Giet de saus eromheen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


