Tussengerecht

Tarbot met gepofte aardappel en beurre blanc

menu: maart 2007

14 personen

hoofdingrediënten

14
st
tarbot á 80 g
10
st
grote bintjes
3
el
fijngesneden platte peterselie
olijfolie
14
tk
dille

saus

250
g
koude boter in blokjes
8
dl
visfumet
2
st
grote sjalotten gesnipperd
4
dl
droge witte wijn
6
el
slagroom
10
st
peperbolletjes (geplet)

bereiding

  1. Was de aardappelen en prik ze op enkele plaatsen in met een vork.
  2. Laat ze op keukenpapier in de magnetron op 700watt in ca. 12 minuten bijna gaar worden. Wikkel ze in een keukendoek en laat ze nog ca. 10 minuten nagaren.
  3. Haal de schil van de aardappelen en prak ze met een vork, kruid met peper en zout en meng de olijfolie en de peterselie eronder.
  4. Meng voor de saus de visfumet, de sjalot, de peper en de wijn en laat tot ½ inkoken. Giet de slagroom erbij en laat weer inkoken. Giet door een puntzeef en zet apart.
  5. Bak de met peper en zout gekruide tarbotmoten in een beetje boter in een anti aanbakpan aan één kant. Leg ze op een plateau.
  6. Verwarm de saus en klop en beetje bij beetje de koude boter onder.
  7. Verwarm de aardappelen in de magnetron.
  8. Verwarm de tarbot onder salamander.

presentatie

  1. Verdeel met behulp van een steker de aardappelen in een diep warm bord.
  2. Leg daarop een mootje tarbot en versier met een takje dille.
  3. Giet de saus eromheen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten