
hoofdingrediënten
350
g
lamsfilet
zout en zwarte peper
tortilla
300
g
polenta (maïsmeel, verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels)
6
dl
volle melk (lauw)
4
st
eieren
2
el
olijfolie
zout
tapenade
150
g
olijven (groen) zonder pit
100
g
zongedroogde tomaten (op olie)
1
dl
olijfolie
½
bs
peterselie
4
tk
tijm
zout
1
st
krop eikenbladsla
14
st
olijven met piment
14
st
half zongedroogde tomaatjes
14
st
decoratieve prikkers
bereiding
- Vlees: Vries het vlees licht aan en snijd op de snijmachine dunne plakken tot carpaccio dikte.Breng op smaak met peper en zout.
- Tortilla: Meng het maïsmeel met wat zout in een kom.
- Maak een kuiltje in het maïsmeel en breek daarin de eieren.
- Voeg twee eetlepels olijfolie toe.
- Voeg de lauwe melk erbij en meng alles goed door elkaar.
- Bak 7 dunne tortilla’s en laat afkoelen.
- Tapenade: Hak de olijven, zongedroogde tomaten op olie, peterselie en tijm in de keukenmachine zeer fijn.
- Voeg in een dunne straal de olijfolie toe tot een smeuïge massa.
- Breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Afwerking: Smeer op iedere tortilla een laagje van de tapenade. Leg dunne plakjes lamsfilet hier bovenop. Rol de tortilla strak op.
presentatie
- Snijd de tortilla in 28 plakjes van ongeveer 2 cm.
- Prik 2 stukjes op een decoratieve prikker en eindig met een olijf en een zongedroogd tomaatje.
- Leg wat eikenbladsla op platte bordjes. Besprenkel met wat druppels olie van de zongedroogde tomaatjes.
- Leg hierop het spiesje.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


