Amuse

Tapas van lamsfilet met zongedroogde tomaatjes en olijven

menu: april 2011

14 personen

hoofdingrediënten

350
g
lamsfilet
zout en zwarte peper

tortilla

300
g
polenta (maïsmeel, verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels)
6
dl
volle melk (lauw)
4
st
eieren
2
el
olijfolie
zout

tapenade

150
g
olijven (groen) zonder pit
100
g
zongedroogde tomaten (op olie)
1
dl
olijfolie
½
bs
peterselie
4
tk
tijm
zout
1
st
krop eikenbladsla
14
st
olijven met piment
14
st
half zongedroogde tomaatjes
14
st
decoratieve prikkers

bereiding

  1. Vlees: Vries het vlees licht aan en snijd op de snijmachine dunne plakken tot carpaccio dikte.Breng op smaak met peper en zout.
  2. Tortilla: Meng het maïsmeel met wat zout in een kom.
  3. Maak een kuiltje in het maïsmeel en breek daarin de eieren.
  4. Voeg twee eetlepels olijfolie toe.
  5. Voeg de lauwe melk erbij en meng alles goed door elkaar.
  6. Bak 7 dunne tortilla’s en laat afkoelen.
  7. Tapenade: Hak de olijven, zongedroogde tomaten op olie, peterselie en tijm in de keukenmachine zeer fijn.
  8. Voeg in een dunne straal de olijfolie toe tot een smeuïge massa.
  9. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  10. Afwerking: Smeer op iedere tortilla een laagje van de tapenade. Leg dunne plakjes lamsfilet hier bovenop. Rol de tortilla strak op.

presentatie

  1. Snijd de tortilla in 28 plakjes van ongeveer 2 cm.
  2. Prik 2 stukjes op een decoratieve prikker en eindig met een olijf en een zongedroogd tomaatje.
  3. Leg wat eikenbladsla op platte bordjes. Besprenkel met wat druppels olie van de zongedroogde tomaatjes.
  4. Leg hierop het spiesje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten