
hoofdingrediënten
risottorijst
Runderstoofvlees
400
g
runderstoofvlees
1
tl
gele chili
1
tl
panka chili
1
tl
mirasol chili
huacatay (zwarte munt)
3
dl
runderfond
Risotto rijst
500
g
arborio rijst
1,25
l
runderbouillon (van 2,5 bouillontablet)
1
st
ei
Tacu Tacu
75
g
doperwten (diepvries)
10
g
spicemix del mondo peru
eiwit
bloem
panko
1
st
paprika rood
1
st
paprika groen
1
st
paprika geel
Garnering
2
st
little gem
1
st
limoen
bereiding
- Rundvlees: Snijd het rundvlees in kleine stukjes, fruit het aan in wat boter en voeg hierna de bouillon toe.
- Laat garen op de doorkookplaat tot het uit elkaar valt (ongeveer 2 uur).
- Risottorijst: Zet 1,25 liter rundvleesbouilon op en breng aan de kook.
- Voeg de 500 gram risottorijst toe en laat op laag vuur circa 15 minuten koken.
- Roer regelmatig in de pan tot al het water is opgenomen en de rijst gaar maar nog stevig is.
- Snijd de paprika's brunoise en weeg 100 gram gemengd af.
- Voeg aan de warme risottorijst de spicemix del Mondo Peru toe, de doperwten, de paprikablokjes en het losgeklopte ei toe. Meng zorgvuldig.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Tacu Tacu: Pluk het gare vlees en voeg een afgestreken theelepel gele chili, panca chili en mirasol chili toe. Voeg naar smaak de huacatay toe.
- Vorm nu van de afgekoelde risottorijst ballen met de grote ijsschep.
- Pak telkens een bal in vochtig gemaakte handen en druk de bal plat.
- Stop nu in het midden van de bal een plukje vlees en vorm de bal hier weer omheen.
- Zorg dat er geen vlees aan de buitenkant van de bal zit.
- Maak 3 schalen met bloem, eiwit en panko.
- Doe vervolgens één voor één de ballen eerst in de bloem dan in het eiwit en daarna in de panko.
- Herhaal dit nog een keer maar dan zonder de bloem voor een goed resultaat.
- Frituur de Tacu Tacu in een frituur van 170ºC tot ze goudbruin zijn.
- Garnering: Was de blaadjes van de little gem en centrifugeer deze droog.
- Snijd de limoen in dunne partjes.
presentatie
- Presentatie: Leg een blaadje litte gem aan de rechterkant van een bordje, leg de Tacu Tacu op de onderkant van het blaadje little gem.
- Garneer met een partje limoen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Corralillo Pinot Noir, ENATE Tinto Cabernet sauvignon – Merlot


