Tussengerecht

Tacu Tacu

menu: september 2016

14 personen

hoofdingrediënten

risottorijst

Runderstoofvlees

400
g
runderstoofvlees
1
tl
gele chili
1
tl
panka chili
1
tl
mirasol chili
huacatay (zwarte munt)
3
dl
runderfond

Risotto rijst

500
g
arborio rijst
1,25
l
runderbouillon (van 2,5 bouillontablet)
1
st
ei

Tacu Tacu

75
g
doperwten (diepvries)
10
g
spicemix del mondo peru
eiwit
bloem
panko
1
st
paprika rood
1
st
paprika groen
1
st
paprika geel

Garnering

2
st
little gem
1
st
limoen

bereiding

  1. Rundvlees: Snijd het rundvlees in kleine stukjes, fruit het aan in wat boter en voeg hierna de bouillon toe.
  2. Laat garen op de doorkookplaat tot het uit elkaar valt (ongeveer 2 uur).
  3. Risottorijst: Zet 1,25 liter rundvleesbouilon op en breng aan de kook.
  4. Voeg de 500 gram risottorijst toe en laat op laag vuur circa 15 minuten koken.
  5. Roer regelmatig in de pan tot al het water is opgenomen en de rijst gaar maar nog stevig is.
  6. Snijd de paprika's brunoise en weeg 100 gram gemengd af.
  7. Voeg aan de warme risottorijst de spicemix del Mondo Peru toe, de doperwten, de paprikablokjes en het losgeklopte ei toe. Meng zorgvuldig.
  8. Laat het mengsel afkoelen.
  9. Tacu Tacu: Pluk het gare vlees en voeg een afgestreken theelepel gele chili, panca chili en mirasol chili toe. Voeg naar smaak de huacatay toe.
  10. Vorm nu van de afgekoelde risottorijst ballen met de grote ijsschep.
  11. Pak telkens een bal in vochtig gemaakte handen en druk de bal plat.
  12. Stop nu in het midden van de bal een plukje vlees en vorm de bal hier weer omheen.
  13. Zorg dat er geen vlees aan de buitenkant van de bal zit.
  14. Maak 3 schalen met bloem, eiwit en panko.
  15. Doe vervolgens één voor één de ballen eerst in de bloem dan in het eiwit en daarna in de panko.
  16. Herhaal dit nog een keer maar dan zonder de bloem voor een goed resultaat.
  17. Frituur de Tacu Tacu in een frituur van 170ºC tot ze goudbruin zijn. 
  18. Garnering: Was de blaadjes van de little gem en centrifugeer deze droog.
  19. Snijd de limoen in dunne partjes. 

presentatie

  1. Presentatie: Leg een blaadje litte gem aan de rechterkant van een bordje, leg de Tacu Tacu op de onderkant van het blaadje little gem.
  2. Garneer met een partje limoen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Corralillo Pinot Noir, ENATE Tinto Cabernet sauvignon – Merlot

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten