
hoofdingrediënten
peren
cake
6
st
eieren
200
g
suiker
1
st
citroen
1
tl
zout
200
g
roomboter
200
g
bloem
200
g
pure chocolade
1
dl
slagroom
perenbavarois
85
g
eiwit
17
g
suiker
5
bl
gelatine
150
g
perencoulis
3
dl
slagroom
2
dl
suikerstroop
0,5
dl
poire williams likeur
0,5
dl
monin poire
karamelsaus
1,5
dl
water
150
g
suiker
1,5
dl
slagroom
garnering
14
bl
mint
slagroom
kidde
bereiding
- Cake: Rasp de citroen. Roer de zachte boter met de suiker, citroenrasp en zout met behulp van de Kitchenaid tot een luchtige massa en voeg één voor één de eieren toe.
- Spatel de gezeefde bloem er voorzichtig doorheen.
- Doe het beslag in een cakevorm en zet in het midden van de voorverwarmde oven op 160ºC.
- Bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar.
- Controleer met een prikker, deze moet droog uit de cake komen.
- Laat de cake afkoelen en haal daarna uit de vorm.
- We maken taartjes in ringen van 7cm doorsnede.
- Snijd van de cake lange plakken van ca. 0.5 cm dikte en 4,5 cm breed.
- Smelt de pure chocolade met de room. Bestrijk de plakken cake met de chocolade en leg ze op elkaar.
- Leg deze cake even in de vriezer om op te laten stijven.
- Bekleed de ringen met plastic folie en zet ze op een rvs plaatje.
- Snijd dan vanaf de kopse kant dunne plakjes die niet hoger zijn dan de ring en bekleed hiermee de ring.
- Perenbavarois: Week de de gelatine in ruim koud water.
- Kook 50 ml water en 150 g suiker voor de suikerstroop tot 120ºC. Gebruik de digitale temperatuurmeter.
- De stroop moet helder blijven.
- Klop het eiwit en suiker op in de Kitchen-aid en voeg al kloppend de 120 graden warme suikerstroop toe in een dun straaltje.
- Los de uitgeknepen gelatine in een beetje heet water op en voeg dit toe aan het eiwit mengsel.
- Voeg de coulis, monin poire en poire Williams toe.
- Klop de slagroom lobbig en meng voorzichtig met de massa.
- Vul de beklede ringen met de massa en zet koud weg.
- Karamelsaus: Kook het water met de suiker tot dit begint te kleuren.
- Verhit de room.
- Voeg dan in één keer de hete room erbij (let op voor spatten) en maak er een gladde saus van.
- Laat afkoelen en voeg zonodig nog wat room toe.
presentatie
- Zet het taartje in het midden van het bord en garneer met een klein toefje room en een mintblaadje.
- Drappeer er de karamelsaus omheen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Toro Albalá Don PX


