Nagerecht

Taartje van perenbavarois en karamelsaus

menu: februari 2015

14 personen

hoofdingrediënten

peren

cake

6
st
eieren
200
g
suiker
1
st
citroen
1
tl
zout
200
g
roomboter
200
g
bloem
200
g
pure chocolade
1
dl
slagroom

perenbavarois

85
g
eiwit
17
g
suiker
5
bl
gelatine
150
g
perencoulis
3
dl
slagroom
2
dl
suikerstroop
0,5
dl
poire williams likeur
0,5
dl
monin poire

karamelsaus

1,5
dl
water
150
g
suiker
1,5
dl
slagroom

garnering

14
bl
mint
slagroom
kidde

bereiding

  1. Cake: Rasp de citroen. Roer de zachte boter met de suiker, citroenrasp en zout met behulp van de Kitchenaid tot een luchtige massa en voeg één voor één de eieren toe.
  2. Spatel de gezeefde bloem er voorzichtig doorheen.
  3. Doe het beslag in een cakevorm en zet in het midden van de voorverwarmde oven op 160ºC.
  4. Bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar.
  5. Controleer met een prikker, deze moet droog uit de cake komen.
  6. Laat de cake afkoelen en haal daarna uit de vorm.
  7. We maken taartjes in ringen van 7cm doorsnede.
  8. Snijd van de cake lange plakken van ca. 0.5 cm dikte en 4,5 cm breed.
  9. Smelt de pure chocolade met de room. Bestrijk de plakken cake met de chocolade en leg ze op elkaar.
  10. Leg deze cake even in de vriezer om op te laten stijven.
  11. Bekleed de ringen met plastic folie en zet ze op een rvs plaatje.
  12. Snijd dan vanaf de kopse kant dunne plakjes die niet hoger zijn dan de ring en bekleed hiermee de ring.
  13. Perenbavarois: Week de de gelatine in ruim koud water.
  14. Kook  50 ml water en 150 g suiker voor de suikerstroop tot 120ºC. Gebruik de digitale temperatuurmeter.
  15. De stroop moet helder blijven.
  16. Klop het eiwit en suiker op in de Kitchen-aid en voeg al kloppend de 120 graden warme suikerstroop toe in een dun straaltje.
  17. Los de uitgeknepen gelatine in een beetje heet water op en voeg dit toe aan het eiwit mengsel.
  18. Voeg de coulis, monin poire en poire Williams toe.
  19. Klop de slagroom lobbig en meng voorzichtig met de massa.
  20. Vul de beklede ringen met de massa en zet koud weg.
  21. Karamelsaus: Kook het water met de suiker tot dit begint te kleuren.
  22. Verhit de room.
  23. Voeg dan in één keer de hete room erbij (let op voor spatten) en maak er een gladde saus van.
  24. Laat afkoelen en voeg zonodig nog wat room toe.

presentatie

  1. Zet het taartje in het midden van het bord en garneer met een klein toefje room en een mintblaadje.
  2. Drappeer er de karamelsaus omheen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Toro Albalá Don PX

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten