Voorgerecht

Taartje van paling

menu: november 2006

14 personen

hoofdingrediënten

700
g
gerookte paling
2
st
sjalotjes
5
el
mayonaise
5
el
crème fraîche
14
pl
oudewijvenkoek
2
st
venkelknolletjes
2
dl
olijfolie
4
el
citroensap
4
st
grote groene appels (granny smith)
5
el
riet of poedersuiker
14
st
kleine basilicumblaadjes
ijsklonten

bereiding

  1. Paling in lengte halveren en de repen in dobbelsteentjes snijden.
  2. Snipper de sjalotjes.
  3. Mayonaise en crème fraîche mengen met sjalotjes en palingblokjes. Zet in de koeling.
  4. Korst van ouden wijven koek afsnijden en met kleine ringvorm uit elke dunne plak een rondje snijden.
  5. Venkel schoonmaken. Snijdt het venkelgroen eraf.
  6. Met koksmes venkelknol flinterdun julienne snijden.
  7. Leg de venkelrepen in een kom met de ijsklontjes en ijskoud water.
  8. Klop een dressing van olie en citroensap.
  9. Zet een gasbrander klaar.
  10. Let op appels niet schillen!. Appels goed wassen en zet ze rechtop op een snijplank en aan 2 kanten tot het klokhuis verticaal in dunne plakken snijden.
  11. Dakpansgewijs 4 dunne appelplakjes (rond) op elkaar leggen.
  12. Bestrooi de appel met suiker en karameliseer met de gasbrander.

presentatie

  1. Ringvorm op bord zetten en de oude wijven koek als bodem erin leggen.
  2. Schep een laagje palingmassa in de ring en strijk het glad en druk aan met een lepel en haal de ring eraf.
  3. Dek het af met de gekarameliseerde appel.
  4. De uitgelekte venkel als bergje naast het taartje leggen en verdeel de dressing erover en garneer met basilicum.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten