
hoofdingrediënten
700
g
gerookte paling
2
st
sjalotjes
5
el
mayonaise
5
el
crème fraîche
14
pl
oudewijvenkoek
2
st
venkelknolletjes
2
dl
olijfolie
4
el
citroensap
4
st
grote groene appels (granny smith)
5
el
riet of poedersuiker
14
st
kleine basilicumblaadjes
ijsklonten
bereiding
- Paling in lengte halveren en de repen in dobbelsteentjes snijden.
- Snipper de sjalotjes.
- Mayonaise en crème fraîche mengen met sjalotjes en palingblokjes. Zet in de koeling.
- Korst van ouden wijven koek afsnijden en met kleine ringvorm uit elke dunne plak een rondje snijden.
- Venkel schoonmaken. Snijdt het venkelgroen eraf.
- Met koksmes venkelknol flinterdun julienne snijden.
- Leg de venkelrepen in een kom met de ijsklontjes en ijskoud water.
- Klop een dressing van olie en citroensap.
- Zet een gasbrander klaar.
- Let op appels niet schillen!. Appels goed wassen en zet ze rechtop op een snijplank en aan 2 kanten tot het klokhuis verticaal in dunne plakken snijden.
- Dakpansgewijs 4 dunne appelplakjes (rond) op elkaar leggen.
- Bestrooi de appel met suiker en karameliseer met de gasbrander.
presentatie
- Ringvorm op bord zetten en de oude wijven koek als bodem erin leggen.
- Schep een laagje palingmassa in de ring en strijk het glad en druk aan met een lepel en haal de ring eraf.
- Dek het af met de gekarameliseerde appel.
- De uitgelekte venkel als bergje naast het taartje leggen en verdeel de dressing erover en garneer met basilicum.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


