
hoofdingrediënten
afdekgelei
1½
dl
aardbeiensap
1½
dl
water
3
el
suiker
9
g
gelatine
mascarponemousse
6
g
gelatine
60
g
water
80
g
suiker
150
g
mascarpone
½
st
citroen (sap van)
2
st
eiwitten
30
g
suiker
3
dl
slagroom
biscuitdeeg
5
st
eieren
150
g
suiker
60
g
bloem
40
g
maïzena
500
g
aardbeien
aardbeienlikeur
poedersuiker
2
dl
slagroom
1
bs
muntblaadjes
bereiding
- Biscuitdeeg. Eieren en suiker au bain marie loskloppen en daarna koud kloppen.
- Bloem en maïzena zeven en dit onderspatelen bij het eigeel. Als laatste de eiwitten er luchtig doorheen spatelen.
- Dit uitgieten op een bakmatje en afbakken op 180 graden in een voorverwarmde oven.
- Het biscuit is goed als het lichtbruin van kleur is en als je er op drukt moet het terugveren.
- Mascarponemousse. Week de gelatine voor de mascarponemousse in koud water.
- Warm het water op en voeg 80g suiker toe zodat er een stroop ontstaat. Los hier de uitgeknepen gelatine in op.
- Klop dit mengsel zeer snel onder de mascarpone en voeg citroensap toe.
- Klop eiwitten met 30 g suiker stijf.
- Klop de room stijf en meng het onder het mascarponemengsel.Spatel het eiwit er luchtig onder.
- Afdekgelei. Breng sap met water en suiker aan de kook en los hierin de vooraf geweekte gelatine in op.
- Neem metalen vormpjes.Leg hierin een rondje van het biscuitdeeg onderin en besprenkel met aardbeienlikeur.
- Halveer een aantal aardbeien en zet deze rechtop langs de kant. Ze mogen niet boven de vorm uitsteken.Schik vervolgens wat aardbeistukjes op de biscuitbodem.
- Vul verder af met het mascarponemengsel en laat nog wat ruimte over voor de afdeklaag.
- Plaats de taartjes zonder afdeklaag in de snelvriezer.
- Giet de gelei over het taartje zodat er een mooi afdeklaagje ontstaat.
presentatie
- Plaats het taartje op een bord en garneer af met een stukje aardbei en een muntblaadje.
- Strooi wat poedersuiker op het bord en leg er wat aardbeitjes en een toefje geslagen room naast.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


