Nagerecht

Taartje van mascarponemousse met aardbeien

menu: mei 2009

14 personen

hoofdingrediënten

afdekgelei

dl
aardbeiensap
dl
water
3
el
suiker
9
g
gelatine

mascarponemousse

6
g
gelatine
60
g
water
80
g
suiker
150
g
mascarpone
½
st
citroen (sap van)
2
st
eiwitten
30
g
suiker
3
dl
slagroom

biscuitdeeg

5
st
eieren
150
g
suiker
60
g
bloem
40
g
maïzena
500
g
aardbeien
aardbeienlikeur
poedersuiker
2
dl
slagroom
1
bs
muntblaadjes

bereiding

  1. Biscuitdeeg. Eieren en suiker au bain marie loskloppen en daarna koud kloppen.
  2. Bloem en maïzena zeven en dit onderspatelen bij het eigeel. Als laatste de eiwitten er luchtig doorheen spatelen.
  3. Dit uitgieten op een bakmatje en afbakken op 180 graden in een voorverwarmde oven.
  4. Het biscuit is goed als het lichtbruin van kleur is en als je er op drukt moet het terugveren.
  5. Mascarponemousse. Week de gelatine voor de mascarponemousse in koud water.
  6. Warm het water op en voeg 80g suiker toe zodat er een stroop ontstaat. Los hier de uitgeknepen gelatine in op.
  7. Klop dit mengsel zeer snel onder de mascarpone en voeg citroensap toe.
  8. Klop eiwitten met 30 g suiker stijf.
  9. Klop de room stijf en meng het onder het mascarponemengsel.Spatel het eiwit er luchtig onder.
  10. Afdekgelei. Breng sap met water en suiker aan de kook en los hierin de vooraf geweekte gelatine in op.
  11. Neem metalen vormpjes.Leg hierin een rondje van het biscuitdeeg onderin en besprenkel met aardbeienlikeur.
  12. Halveer een aantal aardbeien en zet deze rechtop langs de kant. Ze mogen niet boven de vorm uitsteken.Schik vervolgens wat aardbeistukjes op de biscuitbodem.
  13. Vul verder af met het mascarponemengsel en laat nog wat ruimte over voor de afdeklaag.
  14. Plaats de taartjes zonder afdeklaag in de snelvriezer.
  15. Giet de gelei over het taartje zodat er een mooi afdeklaagje ontstaat.

presentatie

  1. Plaats het taartje op een bord en garneer af met een stukje aardbei en een muntblaadje.
  2. Strooi wat poedersuiker op het bord en leg er wat aardbeitjes en een toefje geslagen room naast.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten