Voorgerecht

Taartje van forelmousse met gerookte zalm en kwarteleitje

menu: december 2016

14 personen

hoofdingrediënten

forel, zalm

mousse van forel

100
g
knolselderij
1/2
st
wortel
1/2
st
courgette
3
bl
gelatine, klein formaat
1
dl
visbouillon
2
dl
slagroom
200
g
gerookte forel

zalm

400
g
zalmfilet gerookt, dun gesneden

garnering

14
st
kwarteleitje
dille

bereiding

  1. Forelmousse: Snijd de knolselderij, de wortel en de courgette zonder zaad en met schil in blokjes van ½ cm.
  2. Kook de groenten apart elk 1 minuut in water.
  3. Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan en spoel onder stromend water koud en dep goed droog.
  4. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water.
  5. Verwarm de bouillon in een steelpan, los hier al roerend de uitgeknepen gelatine in op en laat afkoelen.
  6. Klop de slagroom lobbig.
  7. Pureer in de keukenmachine de forelfilet met de visbouillon.
  8. Doe dit in een kom en spatel de fijngesneden groenten en slagroom erdoor.
  9. Breng eventueel op smaak met wat peper.
  10. Steek uit de gerookte zalm met een steker van 6 cm 28 rondjes voor 14 personen dus 2 per persoon.
  11. Neem een roestvrijstalen  plaatje, zet hier de stekers op en bekleed deze met een plastic folie. Zet 10 minuten in de diepvries.
  12. Leg onderin de steker een plakje zalm, vul dit met de forelmousse en werk af met weer een plakje zalm. Herhaal dit 14 keer.
  13. Dek de steker af met plasticfolie, zet weg in de koeling en laat voor uitserveren op kamertemperatuur komen.
  14. Bak vlak voor uitserveren de kwarteleitjes in een poffertjespan.

presentatie

  1. Neem een rond bord en zet het zalmtaartje in het midden van het bord.
  2. Leg er een kwarteleitje bovenop en garneer met een takje dille.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Mâcon La Roche-Vineuse, Soave Classico ‘Superiore’

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten