
hoofdingrediënten
300
g
surimisticks
0,75
dl
hellmann’s japaleno ginger vinaigrette
28
st
spinazieblaadjes (belgische spinazie)
1
st
flespompoen (grote)
75
g
mesclunsla
45
g
olijfolie
30
g
pompoenpitten
mayonaise (basisrecept)
1
st
prei
kaaskletskoppen
200
g
geraspte old amsterdam kaas
bereiding
- Snijd de surimisticks in tweeën, haal ze los en maak ze aan met wat van de vinaigrette.
- Was de spinazieblaadjes en dep ze droog.
- Schil de pompoen en snijd deze met behulp van de snijmachine in 14 dunne plakken.
- Blancheer de plakken kort, koel af in koud water en laat ze uitlekken op een doek.
- Kook de afsnijdsels van de pompoen in water met wat zout.
- Pureer het geheel tot een zalf en maak aan met wat mayonaise.
- Snijd van het groen van de prei dunne reepjes en blancheer deze kort in kokend water.
- Beleg de pompoenplakken met de spinazie en de aangemaakte surimi en rol ze op en maak vast met een preilintje.
- Maak de mesclunsla aan met de rest van de vinaigrette.
- Kaaskletskoppen. Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Maak op een bakmatje 14 rondjes met geraspte kaas en bak ze ongeveer 9 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster en bewaar ze tot gebruik in een afgesloten doos zodat ze krokant blijven.
- Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
presentatie
- Zet op een rond bord in het midden een pompoenrolletje.
- Leg hier de kaaskletskop bovenop met daarop wat aangemaakte mesclunsla.
- Maak het geheel af met de pompoenmayonaise, olijfolie en geroosterde pompoenpitten.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


