Voorgerecht

Surimi met pompoen en chilivinaigrette

menu: oktober 2012

14 personen

hoofdingrediënten

300
g
surimisticks
0,75
dl
hellmann’s japaleno ginger vinaigrette
28
st
spinazieblaadjes (belgische spinazie)
1
st
flespompoen (grote)
75
g
mesclunsla
45
g
olijfolie
30
g
pompoenpitten
mayonaise (basisrecept)
1
st
prei
kaaskletskoppen
200
g
geraspte old amsterdam kaas

bereiding

  1. Snijd de surimisticks in tweeën, haal ze los en maak ze aan met wat van de vinaigrette.
  2. Was de spinazieblaadjes en dep ze droog.
  3. Schil de pompoen en snijd deze met behulp van de snijmachine in 14 dunne plakken.
  4. Blancheer de plakken kort, koel af in koud water en laat ze uitlekken op een doek.
  5. Kook de afsnijdsels van de pompoen in water met wat zout.
  6. Pureer het geheel tot een zalf en maak aan met wat mayonaise.
  7. Snijd van het groen van de prei dunne reepjes en blancheer deze kort in kokend water.
  8. Beleg de pompoenplakken met de spinazie en de aangemaakte surimi en rol ze op en maak vast met een preilintje.
  9. Maak de mesclunsla aan met de rest van de vinaigrette.
  10. Kaaskletskoppen. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  11. Maak op een bakmatje 14 rondjes met geraspte kaas en bak ze ongeveer 9 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster en bewaar ze tot gebruik in een afgesloten doos zodat ze krokant blijven.
  12. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.

presentatie

  1. Zet op een rond bord in het midden een pompoenrolletje.
  2. Leg hier de kaaskletskop bovenop met daarop wat aangemaakte mesclunsla.
  3. Maak het geheel af met de pompoenmayonaise, olijfolie en geroosterde pompoenpitten.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten