Voorgerecht

St. Jacobsmosselen met een sabayon van West Malle dubbel

menu: maart 2006

14 personen

hoofdingrediënten

7
st
st. jacobsmosselen
4
st
eidooier
dl
westmalle dubbel
30
g
boter
citroensap
peper en zout
bieslook
2
st
tomaten
1
tk
dille

bereiding

  1. De eidooiers au bain marie los kloppen.
  2. Het bier beetje bij beetje toevoegen en goed kloppen tot er een lobbig geheel ontstaat.
  3. Vervolgens de boter erdoor kloppen.
  4. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper en gehakte bieslook.
  5. De St. Jacobsmosselen om en om grilleren. Halveer de mossel horizontaal.
  6. Plisseer de tomaat, ontpit hem en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

presentatie

  1. Dien het geheel op een klein warm bordje op. Maak een spiegeltje van de lauwwarme sabayon, leg hierop een halve St Jacobsmossel en garneer af met een paar kleine blokjes tomaat en een klein toefje dille.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten