hoofdingrediënten
10
st
filet van bosduif
2
st
pastinaak
3
el
honing
3
tk
rozemarijn
3
el
notenolie
3
el
arachideolie
peper en zout
14
st
satéprikkers
appelcompote
500
g
goudrenetten
8
g
vanillesuiker
½
tl
kaneel
1,5
el
citroensap
50
g
rozijnen
suiker
bereiding
- Vries de bosduif licht aan zodat er gemakkelijk flinke dobbelstenen van gesneden kunnen worden.
- Snijd de geschilde appels in blokjes en doe in een pan. Voeg vanillesuiker, suiker naar smaak, rozijnen en het citroensap toe en zet 15 minuten op een matig vuur. Laat dan afkoelen tot kamertemperatuur.
- Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1x1 cm.
- Bak de blokjes pastinaak in de noten- en arachideolie goudbruin. Giet de olie af en voeg de honing toe. Laat nog even zacht bakken en voeg dan de gesnipperde rozemarijn toe. (houd warm)
- Kruid de blokjes bosduif met peper en zout en steek dan 4 stukjes op een satéprikker.
- Bak de spiesjes in de boter vlak voor uitserveren. Let op dat het niet te hard gaat.
presentatie
- Leg op ieder bord een schepje pastinaak en leg daar de spies met de bosduif op.
- Doe een schepje appelcompote in een steelpannetje en zet op het bord.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


