Tussengerecht

Spaghetti met gebakken mul, zongedroogde tomaatjes

menu: juni 2006

14 personen

hoofdingrediënten

14
st
mulfilets
2
st
middelgrote rode pepers van zaad ontdaan en in dunne plakjes
2
tn
knoflook, fijn gesnipperd
200
g
zongedroogde tomaten in kleine stukjes gesneden
200
g
zwarte olijven ontpit en fijngesneden
2
st
glas witte wijn
700
g
droge spaghetti of
700
g
durum tarwebloem
semolina bloem om de pasta te bestrooien
7
st
eieren
2
st
kop fijngesneden bladpeterselie
olijfolie
peper en zout uit de molen
14
st
bieslookstengels

bereiding

  1. Indien je verse pasta maakt doe dan de durum tarwebloem met de 7 eieren in de kitchen-aid en kneed er een deeg van m.b.v. de deeghaken. Zet de handmatige pastamachine klaar en kneed het deeg verder soepel met de brede rollers. Begin bij een hoog nummer en werk door naar steeds dunnere lappen deeg door de rollers steeds naar een lager nummer te verplaatsen. Bestrooi de lappen pastadeeg geregeld met de semolinabloem. Als je lange, brede lappen soepel deeg hebt gemaakt, plaats je de spaghettirollers op de machine en draai je de lappen deeg erdoor. Leg de spaghetti op schone theedoeken en bestrooi luchtig met de semolinabloem.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie en bak de pepertjes, de knoflook, de zongedroogde tomaat en de olijven op een matig vuur gedurende enkele minuten. Voorzichtig met de pepertjes, neem er maar 2 wanneer je niet van pittig houdt. Let op dat de knoflook niet te bruin wordt.
  3. Giet de wijn erbij en laat het geheel nog 5 min. zachtjes stoven.
  4. Kant en klare spaghetti: Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking ‘al dente’ .
  5. Verse pasta: breng in een ruime pan water met zout en een scheut olijfolie aan de kook. Voeg de verse spaghetti toe als het water kookt. Kook het geheel maar enkele minuten.
  6. Bak de mul eerst op de huid en dan pas de andere kant tot hij gaar is. Smaak af met peper en zout.
  7. Voeg de spaghetti en de peterselie bij het tomatenolijven mengsel en vermeng alles goed en voeg nog een scheut olijfolie toe. Smaak af met peper en zout.

presentatie

  1. Gebruik diepe borden die goed verwarmd zijn.
  2. Leg in ieder bord een bergje spaghetti en plaats daar de mulfilet op met de velkant naar boven
  3. Leg 2 bieslookstengels kruislings op de mul

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten