
hoofdingrediënten
1
bl
canellini bonen (400 g)
1
tn
knoflook
1
st
bouquette garni (2 laurierblaadjes, 3 tk tijm, 3 tk peterselie)
1
st
ui
1
st
prei
2
st
bospeentjes
675
g
courgette
450
g
trostomaten
2
st
aardappel middelgroot
100
g
sperziebonen
100
g
tuinerwten (diepvries)
75
g
spaghettini
zeezout, peper en olijfolie
pistou
50
g
basilicum
3
tn
knoflook
1
st
trostomaat
50
g
geraspte parmezaanse kaas
1,5
dl
olijfolie extra virgine
30
g
geraspte parmezaanse kaas voor garnering
bereiding
- Smoor knoflook in 2 el olijfolie en voeg daarna het bouquet garni toe. Voeg de uitgelekte witte bonen en 1,75 liter water toe en breng aan de kook.
- Voeg een ½ teelepel zout toe en laat nog even pruttelen. Zet weg.
- Verhit 2 el olijfolie in een pan en voeg gesnipperde ui, in blokjes gesneden prei en wortelen toe en bak zachtjes 5 minuten tot het zacht wordt.
- Verwijder het bouquet garni en voeg de bonen bij het groentemengsel. Snijd de courgette en aardappels in blokjes, ontvel de tomaat, verwijder het zaad en snijd in blokjes en voeg toe.
- Voeg zoveel water, zout en peper toe als nodig is en laat het geheel 20 minuten zacht doorkoken op de doorkooktafel. Het moet een stevige soep blijven.
- Snijd de sperziebonen in stukjes en blancheer ze tot beetgaar. Voeg toe samen met de gebroken spaghettini en de doperwtjes en laat nog 15 minuten zachtjes koken tot de pasta gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
- Pistou: meng basilicum, tomaat (ontveld en ontpit) en 50 g Parmezaanse kaas in de keukenmachine en voeg beetje bij beetje olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
presentatie
- Verdeel de soep over 14 verwarmde diepe borden (met de puntjes).
- Schep in iedere kop wat pistou en strooi er wat Parmezaanse kaas over.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


