Spoom

Sorbet de airelle rouge - Preiselberen sorbet

menu: maart 2003

14 personen

hoofdingrediënten

dl
water
90
g
suiker
st
sinaasappel, het sap ervan
el
sinaasappelschil
5
dl
preiselberen sap gemaakt van:
450
g
preiselberen
5
dl
water
200
g
suiker
8
el
preiselberen confiture
5
dl
rode wijn
2
st
eiwitten
12
bl
munt
poedersuiker

bereiding

  1. Zet 12 brede champagne-coupes in de vriezer. Doe het water met de suiker en het sinaasappel sap in een pannetje en breng het aan de kook. Laat de suiker oplossen en haal de pan dan van het vuur. Haal met een zesteur zestes van de sinaasappelschil (zonder het wit) en blancheer die in kokend water. Doe voor het preiselberen sap de preiselberen, het water en de suiker in een pannetje en breng het aan de kook. Laat het even doorkoken tot de preiselberen opengaan en zacht worden. Druk alles dan door een fijne zeef. U moet 5 dl sap over houden.Passeer de preiselberen confiture ook door een fijne zeef en vermeng het met de suikersiroop, het preiselberen sap, rode wijn en de geraspte sinaasappelschil. Draai er in de sorbetière een goed stevig sorbetijs van. Sla de eiwitten stijf en meng ze, halverwege de draaitijd, door de massa.

presentatie

  1. Schep bolletjes of spuit de preiselberen sorbet uit de sorbetière in het koude glas en garneer het met een muntblaadje en wat poedersuiker.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten