
hoofdingrediënten
3
st
zoete aardappelen totaal ± 750 g (oranje van binnen)
1
st
ui
1
st
verse gember (2 cm)
7,5
dl
kippenbouillon
1
dl
melk
2
el
olijfolie
peper en zout
fetapasteitje
300
g
prei
150
g
feta
50
g
ontbijtspek
7
pl
bladerdeeg
30
g
eierdooier
½
bs
koriander
bereiding
- Schil de zoete aardappelen met de dunschiller en snijd in stukken.
- Snipper de ui en zet aan in olijfolie.
- Voeg de stukken zoete aardappel en de fijngesneden gember toe.
- Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten garen.
- Pureer de soep en wrijf door de bolzeef.
- Voeg de melk toe en breng op smaak met peper en zout.
- Pasteitjes: snijd de prei in kleine stukjes en gebruik het donkergroene gedeelte niet. Stoom gaar.
- Snijd het spek in stukjes en bak wat aan.
- Meng prei, spek, gesneden koriander, verbrokkelde feta en breng op smaak.
- Snijd het bladerdeeg diagonaal door.
- Leg op iedere driehoek een schepje van het fetamengsel en vouw dicht. Druk de randen stevig aan met een vork en bestrijk met wat eigeel.
- Bak in de oven op 200 graden tot ze goudbruin zijn.
presentatie
- Schep de soep in een amusekopje en leg er een pasteitje naast.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


