Soep

Soepje van zoete aardappel met gember en fetapasteitje

menu: oktober 2011

14 personen

hoofdingrediënten

3
st
zoete aardappelen totaal ± 750 g (oranje van binnen)
1
st
ui
1
st
verse gember (2 cm)
7,5
dl
kippenbouillon
1
dl
melk
2
el
olijfolie
peper en zout

fetapasteitje

300
g
prei
150
g
feta
50
g
ontbijtspek
7
pl
bladerdeeg
30
g
eierdooier
½
bs
koriander

bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen met de dunschiller en snijd in stukken.
  2. Snipper de ui en zet aan in olijfolie.
  3. Voeg de stukken zoete aardappel en de fijngesneden gember toe.
  4. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten garen.
  5. Pureer de soep en wrijf door de bolzeef.
  6. Voeg de melk toe en breng op smaak met peper en zout.
  7. Pasteitjes: snijd de prei in kleine stukjes en gebruik het donkergroene gedeelte niet. Stoom gaar.
  8. Snijd het spek in stukjes en bak wat aan.
  9. Meng prei, spek, gesneden koriander, verbrokkelde feta en breng op smaak.
  10. Snijd het bladerdeeg diagonaal door.
  11. Leg op iedere driehoek een schepje van het fetamengsel en vouw dicht. Druk de randen stevig aan met een vork en bestrijk met wat eigeel.
  12. Bak in de oven op 200 graden tot ze goudbruin zijn.

presentatie

  1. Schep de soep in een amusekopje en leg er een pasteitje naast.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten