Soep

Soepje met zuurkool, knolselderij, kerrie, garnalen en een ansjoviskoekje

menu: februari 2020

14 personen

hoofdingrediënten

knolselderij, zuurkool, garnalen

knolselderijsoep

1
st
ui
3
tn
knoflook
3
el
olijfolie
1
st
knolselderij
2
bl
verse laurier
1,5
l
kippenbouillon (van 3 tabletten)
100
ml
volle melk
150
ml
kookroom

zuurkool

350
g
zuurkool

kerrieroom

2
tl
kerrie
2
el
olijfolie
100
ml
slagroom
2
el
zure room
scheutje gembersiroop

ansjoviskoekjes

4
pl
bladerdeeg
2
el
bloem
12
st
ansjovisfilets

garnering

200
g
hollandse garnalen
14
stng
bieslook

bereiding

  1. Soep: Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Snijd met een mes de schil van de knolselderij en snijd in stukken.
  3. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  4. Voeg de knolselderij, bouillon, melk, laurierblad, kookroom en een gedeelte (100 gram) van de zuurkool toe.
  5. Laat alles zachtjes koken tot de knolselderij gaar is.
  6. Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer. Indien nodig door een bolzeef wrijven.
  7. Kook de rest van de zuurkool gaar in wat water met een klontje boter.
  8. Kerrieroom: Meng  in een kleine steelpan kerriepoeder met olijfolie en zet kort aan op laag vuur.
  9. Klop de slagroom tot yoghurtdikte, meng met de zure room en de afgekoelde kerrieolie.
  10. Ansjoviskoekjes: Ontdooi het bladerdeeg.
  11. Wrijf de ansjovis fijn tot puree in een vijzel.
  12. Bestrijk 2 plakken met de ansjovispuree en leg op allebei de plakken een tweede plak.
  13. Rol de plak strak op tot een rolletje.
  14. Wikkel in plastic folie, draai de uiteinden strak dicht en laat opstijven in de koeling.
  15. Snijd de rol in plakken van 0,5 cm dik.
  16. Rol ze met een deegroller op een bebloemd aanrechtblad goed plat.
  17. Leg ze op een beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin op 190ºC.

presentatie

  1. Let op : Zet de borden met de vulling alvast klaar. Zet een kleine ringvorm van 4 cm in het midden van het bord en leg er een laagje zuurkool in.
  2. Verdeel hierop de garnaaltjes en druk goed aan.
  3. Schep er kerrieroom op.
  4. Snijd de bieslook zeer klein en strooi over de kerrieroom. 
  5. Voor uitserveren: Schuim de hete soep op met de staafmixer.
  6. Giet over in een schenkkan en giet rondom de taartjes en serveer snel uit.
  7. Leg het ansjoviskoekje op de rand van het bord erbij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Bianco di Custoza DOC ‘Podere San Michelin’, Pinot grigio, Portal da Calçada Branco, Scrubby Rise White

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten