
hoofdingrediënten
mais, gerookte eendenborst
soepje
550
g
maiskorrels, diepvries
8
dl
kokosmelk
1,25
l
kippenfond
1
el
gele currypasta, naar smaak
1
tl
yuzupoeder, naar smaak
1
bs
bosui
300
g
eendenborstfilet
kersenmot
bereiding
- Eendenborst: Verwijder het grootste gedeelte van het vet.
- Gebruik dit vet om na het roken de eendenborst in te bakken.
- Leg de eendenborst op de velkant in de rookoven en rook gedurende 6 minuten.
- Smelt het eendenvet in de pan en bak de eendenborst rosé.
- Laat afkoelen tot gebruik.
- Soepje: Breng de maiskorrels, kokosmelk en gevogeltefond aan de kook en laat dit gedurende 20 minuten zachtjes inkoken tot ong. 1,8 liter.
- Blender de soep en druk de soep indien nodig door een grove zeef.
- Laat de soep zonodig verder inkoken en breng op smaak met gele curry, yuzu, peper en zout.
- Snijd de bosui in ringetjes en de gerookte eendenborst in smalle reepjes.
presentatie
- Neem een voorverwarmd bord met bolvorm, leg de reepjes eendenborst in de bolvorm en overgiet met de soep.
- Garneer met de ringetjes bosui.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Chardonnay IGT Delle Venezie


