Amuse

Soepje

menu: februari 2016

14 personen

hoofdingrediënten

mais, gerookte eendenborst

soepje

550
g
maiskorrels, diepvries
8
dl
kokosmelk
1,25
l
kippenfond
1
el
gele currypasta, naar smaak
1
tl
yuzupoeder, naar smaak
1
bs
bosui
300
g
eendenborstfilet
kersenmot

bereiding

  1. Eendenborst: Verwijder het grootste gedeelte van het vet.
  2. Gebruik dit vet om na het roken de eendenborst in te bakken.
  3. Leg de eendenborst op de velkant in de rookoven en rook gedurende 6 minuten.
  4. Smelt het eendenvet in de pan en bak de eendenborst rosé.
  5. Laat afkoelen tot gebruik.
  6. Soepje: Breng de maiskorrels, kokosmelk en gevogeltefond aan de kook en laat dit  gedurende 20 minuten zachtjes inkoken tot ong. 1,8 liter.
  7. Blender de soep en druk de soep indien nodig door een grove zeef.
  8. Laat de soep zonodig verder inkoken en breng op smaak met gele curry, yuzu, peper en zout.
  9. Snijd de bosui in ringetjes en de gerookte eendenborst in smalle reepjes.

presentatie

  1. Neem een voorverwarmd bord met bolvorm, leg de reepjes eendenborst in de bolvorm en overgiet met de soep.
  2. Garneer met de ringetjes bosui. 

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Chardonnay IGT Delle Venezie

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten