Soep

Soep van knolselderij en bospaddenstoelen

menu: november 2008

14 personen

hoofdingrediënten

bouillon

6
st
kwartelkarkassen voor de bouillon
250
g
knolselderij in kleine blokjes
125
g
venkelknol in kleine blokjes
100
g
sjalotten
1
dl
room
1
st
eierdooier
1
tk
tijm
15
st
cc cognac (1/2 borrelglas)

garnituur

50
g
oesterzwammen
50
g
grotchampignons
50
g
shi-itake
50
g
cantharellen
150
g
knolselderij

bereiding

  1. Braad de kwartelkarkassen aan en zet op met ruim water en zout en peper zodat je 1,5 liter bouillon overhoudt. Laat 1 uur trekken. Zeef de bouillon.
  2. Sjalotten snipperen en in boter aanfruiten. Daarna de knolselderij en de venkel mee aanfruiten.
  3. Voeg de tijm toe en giet de bouillon er bij. Laat 10 min. trekken.
  4. Pureer dit geheel in de foodprocessor en daarna zeven.
  5. De paddenstoelen schoonmaken en in reepjes snijden.
  6. Fruit de paddenstoelen aan en blus af met een scheutje cognac.
  7. Voeg dit mengsel toe aan de soep met de rest van de cognac. Breng de soep op smaak.
  8. De knolselderij in lange juliennes snijden. Frituur de slierten op 170 graden.
  9. Roer de room en de eierdooier glad en gebruik die om de soep te binden vlak voor uitserveren want de soep mag dan niet meer koken.

presentatie

  1. Verdeel de soep over de amuse-soepkopjes.
  2. Strooi in het midden wat van de gefrituurde krokante knolselderij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten